Un politist si un avocat, trimisi in judecata intr-un dosar de coruptie. Spaga de 3.000 de euro pentru inchiderea unui dosar de alcool la volan

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatilor Stoica Ion – Joe, comisar sef de politie, fost sef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta, si a avocatului Ion Soricica, fostul sef al Politiei Rutiere Capitalei din anii ’90, care si-a schimbat profesia, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de complicitate la trafic de influenta.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In perioada ianuarie – 21 septembrie 2022, inculpatul Stoica Ion – Joe, in calitatea mentionata mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins si ar fi primit 3.000 de euro de la o persoana cercetata pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, avand o alcoolemie peste limita legala.

In schimbul banilor, ofiterul de politie ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra unor colegi de serviciu si ar fi promis ca ii va determina sa propuna o solutie de clasare fata de persoana cercetata.

In acelasi context, inculpatul Stoica Ion – Joe i-ar fi pus la dispozitie persoanei respective „o reteta” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia sa le declare, astfel incat, la efectuarea unei recalculari a alcoolemiei, rezultatul sa fie unul inferior limitei care atrage raspunderea penala (adica sub 0,80 ‰).

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. (V.E.)

Leave a Reply