Mita de 1.000 de lei pentru directoarea Directiei Judetene pentru Cultura Constanta! Procurorii DNA au plasat-o sub control judiciar timp de 60 de zile

Magdalena Tita, director executiv al Directiei Judetene pentru Cultura Constanta, a fost plasata sub control judiciar de catre procurorii DNA, pentru 60 de zile, intr-un dosar in care este cercetata pentru comiterea infractiunii de luare de mita.


In aceeasi cauza procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Cliaante Elena Madalina, inspector superior in cadrul Directiei Judetene pentru Cultura Constanta, cercetata in stare de libertate, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tita Magdalena si Cliante Elena Madalina, in calitatile mentionate mai sus, ar fi primit de la o persoana (martor in cauza) suma de 2.000 lei (cate 1.000 lei de fiecare), pentru a-si indeplini indatoririle de serviciu, in sensul emiterii unui aviz necesar realizarii planului urbanistic zonal pentru o suprafata de teren amplasata in localitatea Valu lui Traian.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpata Tita Magdalena trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:
– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
– sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta (sau sa nu exercite prerogativele functiei de director executiv al Directiei Judetene pentru Cultura Constanta, precum si pe cele specifice activitatii de control si verificare la nivelul DJC Constanta, in vederea respectarii aplicarii reglementarilor legale din domeniul culturii si patrimoniului national.

Inculpatei Tita Magdalena i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatelor Tita Magdalena si Cliante Elena Madalina li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie. (V.E.)

Leave a Reply