Preotul Calistrat, primele explicatii dupa ce a fost filmat lovind o femeie. „Nu sunt agresiv, sunt cel mai pasnic om, dar ma scoti din papuci daca esti asa!”

Preotul Calistrat Chifan de la Manastirea Vladiceni, judetul Iasi, care a fost filmat, miercuri seara, in timp ce loveste o femeie, chiar in curtea bisericii, spune ca, de fapt, doar a impins-o, dar dupa ce a fost provocat. El mai spune ca femeia, care intre timp a inaintat plangere la politie impotriva lui, si sora ei au mai creat conflicte la biserica, catalogandu-le drept „femei cu probleme de comportament”, care fac „chestii obraznice”.


„Mai multa lume a avut tangente cu ele. Sunt usor deviante, sunt doua suflete. Dar pana la ce limita poti rabda. Cand faci chestii obraznice, doresti sa spurci imaginea manastirii. Vii tu o maciuca nemaritata sa faci teatru in fata la cateva sute de oameni”, a declarat parintele Calistrat pentru BZI.

Preotul a povestit pentru sursa citata versiunea lui despre incidentul de miercuri seara: „Aseara au scos o avocata din biserica de la Maslu, si i-au spus ‘Carpo, o sa stergem cu tine pe jos! Iar ai venit?’ Eu citeam moliftele sfantului Vasile si erau clar ca erau pregatite de isterie. Si eu le-am explicat cele 4 puncte conform legiii pe care ele le incalcau. Ca nu au voie sa filmeze, sa se ia de lume, sa jigneasca persoane. Si mi-au zis ‘Stii tu, gunoiule, legea!’ Si au inceput sa ma filmeze… Am 60 de ani, tu esti o mucoasa, nu sunt barbatul tau.

Vii in ograda manastirii si tii autoritate tutelara de stapan. Dumnezeu sa o ierte si cei ce s-au uitat sa nu creada vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai pasnic om, dar ma scoti din papuci daca esti asa. Aseara si-a intrecut limita. Daca nu-mi punea piedica sora, nu reactionam nici eu. Sor-sa ma filma cu telefonul mobil si ea mi-a incalcat toate regulile. Oamenii s-au bucurat si au zis ca dau toti declaratii.

Mai multa lume a avut tangente cu ele. Sunt usor deviante, sunt doua suflete. Dar pana la ce limita poti rabda. Cand faci chestii obraznice, doresti sa spurci imaginea manastirii. Vii tu o maciuca nemaritata sa faci teatru in fata la cateva sute de oameni. Ce sa discut eu cu ea? Eu le-am zis doar sa nu filmeze. Ce e prea mult strica. Mai mult a fost fictiune”.

Potrivit unui comunicat al politistilor, la data de 09 noiembrie, politistii Sectiei nr. 5 Politie Iasi au fost sesizati de catre o femeie despre faptul ca atat ea cat si sora sa au fost agresate de catre un barbat, in timp ce se aflau la un lacas de cult. In cauza, politistii continua cercetarile in vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt si luarii masurilor legale, se precizeaza in comunicat.

Vor fi audiati ca martori cei prezenti in curtea manastirii in momentul incidentului. De asemenea, si preotul va fi chemat sa dea explicatii.

Parintele Calistrat, care este urmarit pe Facebook de sute de mii de oameni si are si un canal de YouTube, a devenit cunoscut in toata tara dupa ce, la inceputul pandemiei, cand bisericile au fost inchise, i-a indemnat pe enoriasi sa vina „macar o ora” la slujba de Inviere. (V.E.)

Leave a Reply