Deputatul de Giroc Pavel Popescu, ironie politica la adresa Austriei si Olandei: „Ar intra in sevraj, fara supradozele zilnice de gaz rusesc si cocaina columbiana”

Deputatul PNL Pavel Popescu ameninta, intr-o postare pe Facebook, cu promovarea unor legi impotriva firmelor austriece si olandeze din Romania, daca tara noastra nu va acceptata in Schengen, din cauza opozitiei Olandei si Austriei. In plus, liberalul ii acuza de „atitudine antiromaneasca” pe oamenii care il critica.


„Daca (Doamne fereste) Romania nu intra in Schengen pana la sfarsitul anului va spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: imi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislatie si activitate politica ce vor viza in mod direct firmele si interesele austriece (rusesti la baza) si olandeze prezente in Romania”, a scris Pavel Popescu duminica, pe pagina sa de Facebook.

Liberalul sustine ca „o buna parte din colegii de generatia mea din Parlament sunt gata sa mi se alature”.

„Stiu ca ambasadorii celor doua tari vor trimite aceasta postare «acasa, in centrala». Si bine fac. Pentru ca nu e o vreo amenintare politica, ci doar o promisiune ferma ca unii dintre noi – care nu am bagat mana in «borcanul cu miere» cu aceste firme,  pentru ca ne iubim tara – ne-am cam saturat”, mai afirma Popescu.

Dintre cele aproape 150 de comentarii la postare, unele sustin pozitia deputatului PNL, insa altele sunt critice, iar unora liberalul le-a si raspuns.

Intr-un raspuns la un comentariu critic, Pavel Popescu acuza o persoana de „atitudine antiromaneasca”.

Iata postarea integrala a lui Pavel Popescu:

Refuz sa iau in considerare un esec al aderarii Romaniei la spatiul Schengen pana la sfarsitul anului. Sau scenariul amanarii pana la un alt moment „potrivit”.

Doua tari se opun momentan: Olanda si Austria. Cu mentiunea ca premierul Olandei se agita mult zilele acestea cu telefoane, pentru a largi si mai mult clubul celor doua tari pline de ifose, care ar intra in sevraj instant fara supradozele zilnice de gaz rusesc si cocaina columbiana.

Nu voi comenta inainte de 8 decembrie ce a facut sau ce nu a facut Romania de a ajuns in situatia aceasta.

Dar daca (Doamne fereste) Romania nu intra in Schengen pana la sfarsitul anului va spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: imi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislatie si activitate politica ce vor viza in mod direct firmele si interesele austriece (rusesti la baza) si olandeze prezente in Romania.

Desigur, multi pot ironiza aceasta postare. Au mai facut-o si in 2019, atunci cand am anuntat in Reuters (si PNL nu era la putere) ca voi bloca investitiile chineze in Romania pe domenii strategice. M-am tinut de cuvant.

De data aceasta va fi putin diferit pentru ca nu sunt singur. O buna parte din colegii de generatia mea din Parlament sunt gata sa mi se alature.

Stiu ca ambasadorii celor doua tari vor trimite aceasta postare „acasa, in centrala”. Si bine fac. Pentru ca nu e o vreo amenintare politica, ci doar o promisiune ferma ca unii dintre noi, care nu am bagat mana in «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru ca ne iubim tara, ne-am cam saturat.

P.S. Nu accept sfaturi de diplomatie pana in 8 decembrie. Eu sunt votat politic, nu sunt diplomat.

(Mara Ion)

Leave a Reply