Fiul unui cunoscut procuror din Constanta si-a tras un glont in cap, dupa ce i-a trimis tatalui un sms cu un mesaj de adio

Executorul judecatoresc Petrica Nita, 31 de ani, fiul cunoscutului procuror Teodor Nita (foto 2), de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, s-a impuscat in zona capului cu o arma care apartine chiar tatalui sau. Magistratul a primit un mesaj de adio pe telefon si, imediat, a sunat disperat la serviciul de urgenta 112 pentru a anunta ca fiul sau s-a impuscat si pentru a solicita ajutor.


La fata locului a ajuns, urgent, echipaje medicale si de politie, care au incercat sa-l resusciteze pe tanarul impuscat, care mai prezenta semne vitale.

„Politistii Sectiei 3, dar si criminalisti si politisti de investigatii criminale s-au deplasat la fata locului, pentru efectuarea cercetarii la fata locului, in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

Concomitent, la fata locului s-au deplasat doua autospeciale SMURD din cadrul I.S.U. Dobrogea al judetului Constanta, respectiv un echipaj de prim ajutor si un echipaj de terapie intensiva mobila. Persoana in cauza prezenta semne vitale, fiind transportata de urgenta la spital“, conform unui comunicat de presa al IPJ.

Din primele informatii, Petrica Nita si-a tras un glont in cap chiar cu arma tatalui sau. Glontul a intrat si e iesit din craniu, ceea ce a facut misiunea de salvare medicilor aproape imposibila.

Fiul procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta era casatorit de curand si urma sa aiba un copil, sotia fiind insarcinata. La putin timp de la tragedie, tanarul a fost declarat mort de catre medici, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca imprejurarile care au condus la aceasta tragedie.

Reamintim ca, in ianuarie 2020, procurorul Teodor Nita a fost unul dintre cei 5 candidati la sefia DIICOT, insa a pierdut cursa in favoarea Elenei Giorgiana Hosu. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply