EXCLUSIV. Parintele Calistrat, plangere penala impotriva scandalagioaicelor de la Manastirea Vladiceni. Acuzatii de lovire, amenintare, hartuire, violarea sediului profesional

Parintele Calistrat, preot monah la Manastirea Vladiceni, s-a adresat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi cu o plangere penala impotriva celor doua femei – dintre care, una, avocat in Baroul Iasi – care, in data de 9 noiembrie, au provocat scadal in curtea lacasului de cult.


Plangerea a fost inaintata procurorului general de la Iasi prin intermediul avocatului Florin Kovacs, din Baroul Timis, reprezentant conventional al petentului Chifan Constantin, care a fost angajat ca aparator de cunoscutul preot de la Manastirea Vladiceni.

“Va rugam sa dispuneti masuri necesare si suficiente pentru tragerea la raspundere penala a celor doua faptuitoare, identificate deja de organele de politie, care in data de 9.11.2022 au provocat scandal si au agresat atat persoana vatamata, cat si participantii la slujba Sf. Maslu”, se solicita in plangerea depusa la parchet, fiind enumerate mai multe infractiuni de care s-ar face vinovate cele doua surori.

In primul rand, se invoca infractiunea de lovire sau alte violente, sustinuta cu certificatul medico-legal nr. 27212/14.11.2022 emis de IML Iasi, in care se sustine ca sunt necesare 1-2 zile de ingrijiri medicale pentru vindecarea calugarului, “urmare a agresiunii din 9.11.2022, cand faptuitoarele au imbrancit si au pus piedica persoanei vatamate, care a cazut la pamant, doar pentru ca incerca sa intervina in sprijinul unei alte personae hartuite de cele doua faptuitoare si pentru a le cere sa paraseasca incinta Manastirii Vladiceni”.

Se mai precizeaza ca, pana in prezent, peste 20 de personae au depus plangeri si declaratii la organelle de politie care au facut primele cercetari la fata locului, vizand comportamentul agresiv si violent al celor doua femei.

“Gata, am rezolvat problema, te poti considera un om mort, de mana noastra ti s-a incheiat slujirea”, l-ar fi amenintat cele doua surori pe parintele Calistrat, in fata enoriasilor prezenti, in 9 noiembrie, la slujba Sf. Maslu.

Tocmai de aceea, o alta acuzatie la adresa surorilor scandalagioaice este cea de amenintare (“au proferat la adresa persoanei vatamate, in mod repetat, amenintari cu savarsirea de infractiuni si fapte pagubitoare pentru aceasta, de natura a crea o stare de temere si disconfort, avand in vedere comportamentul violent si imprevizibil al acestora”), dar si hartuire, tulburarea linistii si ordinii publice, violarea sediului profesional.

De asemenea, se cere obligarea la tratament medical a celor doua femei.

“Va rugam sa dispuneti de urgenta luarea masurii de siguranta a obligarii la tratament medical a celor doua faptuitoare, in urma efectuarii unei expertize medico-legale, sesizand judecatorul in caz de refuz, avand in vedere comportamentul agresiv si actele de violenta manifestate in public, inclusiv fata de cadre medicale solicitate sa le consulte, in data de 9.11.2022, lasarea acestora in libertate reprezentand un real pericol pentru ordinea publica”, se mai mentioneaza in plangerea penala, solicitandu-se si luarea masurilor de protectie a persoanei vatamate, avand in vedere ca exista riscul unor noi agresiuni la adresa sa. (G.I.)

Leave a Reply