Credinciosii ii iau apararea parintelui Calistrat. O petitie online de sustinere a calugarului de la Manastirea Vladiceni, semnata de mii de oameni. „E o inscenare!”

Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Vladiceni din Iasi este sustinut de mii de romani, dupa ce a fost acuzat ca a agresat o enoriasa. Mii de romani au semnat o petitie prin care isi manifesta sustinerea fata de preot si spun ca totul este o inscenare.


Romanii ii iau apararea parintelui Calistrat. Scandalul  in care este implicat parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Vladiceni din Iasi a clatinat din nou, clerul Bisericii Ortodoxe Romane, care abia iesise din scandalui de agresiune sexuala in care a fost implicat preotul Visarion Alexa.

Parintele Calistrat este acuzat ca a lovit o enoriasa in curtea manastirii Vladiceni, iar lovitura a fost atat de puternica incat aceasta s-a dezechilibrat si a cazut. Intregul moment a fost surprins intr-o filmare pe care sora victimei a realizat-o si pe care a distribuit-o in spatiul public.

Imaginile cu momentul agresiunii au starnit un val de reactii negative la adresa preotului, care este urmarit pe retelele de socializare de peste 600.000 de oameni si care i-au determinat pe mai marii BOR sa il opreasca pe calugar de la slujire pe toata perioada anchetei.

Cu toate acestea, mii de romani au facut un zid in jurul parintelui Calistrat si au semant o petitie online de sustinere a acestuia. Petitia are deja peste 30.000 de distribuiri si aproape 3800 de semnaturi.

Cei care au initiat aceasta petitie spun ca incidentul este de fapt o inscenare si cer ca duhovnicul sa fie lasat in pace.

Am initiat aceasta petitie pentru a-l sustine pe parintele Calistrat Chifan de la manastirea Vladiceni. In tot acest scandal este foarte important sa nu dezbinam Biserica Ortodoxa Romana, singura institutie care mai sta in calea mantuirii neamului.

De altfel, in presa a aparut doar un singur fir epic al povestii. Cu toate ca personalul medical a afirmat ca cele doua surori au injurat medicii si ca au refuzat orice alt consult suplimentar, nimeni nu s-a sinchisit sa spuna acest lucru. Asadar, vrem aflarea adevarului si vrem protejarea parintelui Calistrat de neomarxistii care il ataca necontenit”, se arata in petitia online.

Preotul are sustinerea enoriasilor, care cred in nevinovatia acestuia.

„E nevinovat, totul e o inscenare / Surorile lui Iuda trebuie pedepsite / Semnez petitia, pentru ca il sustin”, sunt doar cateva dintre mesajele celor care il sustin pe preotul iesean si care au semnat deja petitia. (E.T.)

Leave a Reply