Florin Roman, arhitectul milionar din Primaria Giroc a demisionat din functie! VEZI cine este noul sef al Biroului Urbanism din comuna de la marginea Timisoarei

Cercetat de procurorii DNA Timisoara intr-un dosar de luare de mita si abuz in serviciu, arhitectul sef al Primariei Giroc, Florin Roman, a decis, in cele din urma, sa renunte la functie. Un gest normal in contextul anchetei, dar care vine la mai mult de doua luni de cand Roman a fost pus sub acuzare, oficial, rastimp in care si-a pus ultimele semnaturi pe documentele de urbanism ale comunei.


In aceste conditii, viceprimarul Dan Vartosu – aflat la conducerea localitatii dupa decesul fostului edil Ionel Toma, pana la organizarea alegerilor pentru functia de primar – a emis o dispozitie (nr. 541/ 21.11.2022) prin care functia de arhitect-sef este atribuita unui inspector superior din cadrul Biroului Urbanism.

In perioada 21.11.2022 – 15.01.2023, se desemneaza doamna arh. Babescu Cristina, inspector superior on cadrul Biroului Urbanism, pentru coordonarea activitatii biroului si pentru semnarea tuturor documentelor specific domeniului de activitate”, se mentioneaza in dispozitia semnata de viceprimarul Dan Vartosu si secretarul primariei, Andreea Carmina Mateia.

Decizia edilului sef interimar de a o avansa pe Cristina Babescu in functia de architect-sef a starnit foarte multe comentarii critice, in conditiile in care tanara din Primaria Giroc a candidat solitar pentru aceasta functie publica, in august 2022, si a fost declarata respinsa.

Potrivit unor surse din administratia locala, citate de ziarul Vocea Timisului, mult mai nimerita pentru preluarea functiei la care a renuntat milionarul Florin Roman ar fi fost Alina Golban, care nu este vulnerabila la interesele mafiei imobiliare din comuna.

“Asta nu-i mandra lui Cristi Fedor? Ii mai periculoasa decat Roman! Hai sa facem o cerere la ANI sa-i verifice pe toti. De la semi-primar la ultimul portar de la Giroceana? PS1, X5 este cumparat de fratii Fedor? PS2, Vartosule, ce faci tu acum este abuz de putere si se pedepseste cu mititica de 5-10 ani! Poti sa-l ai NAS pe Beny Ardelean, ca la o adica tot te salta Gaia”, comenteaza un localnic, Paul Costea, numirea Cristinei Babescu in functia de arhitect-sef. „Asta a fost scopul final, daca nu a fost clar pana cum, adica il doboram pe Minda ca sa-l punem pe Fedor. Asta-i „pohta ce-am pohtit noi”. Cucoana asta e specialista in acordarea de autorizatii de construire dupa finalizarea constructiilor. Daca poate cineva sa ma contrazica sa o faca”, este un alt comentariu postat pe internet. (G.I.)

Leave a Reply