Primarul Timisoarei, audiat la politie in dosarul numirii abuzive a USR-istei Catalina Jahn in functia de director adjunct la SC Piete SA

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE) din cadrul IPJ Timis, care efectueaza cercetari in dosarul numirii abuzive a USR-istei Catalina Jahn (foto 2) in functia de director adjunct la SC Piete SA, l-au audiat, astazi, pe primarul Timisoarei, Dominic Fritz.


Potrivit unui mesaj postat de edilul sef pe pagina sa de Facebook, audierea s-a produs in calitate de martor, desi in denuntul aflat la dosar (nr. 117450/ 14.06.2022), depus de fostul director Liviu Cocean, primarul Timisoarei este acuzat ca a facut presiuni pentru angajarea Catalinei Jahn, care nu indeplinea conditiile legale pentru ocuparea acestui post.

„In prima faza, din partea primarului Dominic Fritz, care a fost direct interesat de toate aspectele privind organigrama si atributiile pe care le va avea viitorul director adjunct, solicitandu-mi in cadrul discutiei din 27 mai 2021 documentele pe care in aceeasi zi i le-am pus la dispozitie. Dupa cum reiese clar si din discutie, personal aveam in vedere in viitor angajarea unui director adjunct, cu contract de munca si fisa postului, exact asa cum am fost eu angajat in trecut, si nu cu mandat.

Tot ca dovada a presiunilor care au fost exercitate asupra mea, doresc sa prezint un eveniment care a avut loc in data de 31 ianuarie 2022, in cabinetul domnului primar Dominic Fritz, intalnire la care au fost prezenti acesta, Octavian Ghiran, Catalina Jahn, Raul Ambrus si subsemnatul. Aceasta intalnire a avut loc in contextul in care am fost informat ca domnul primar este suparat pe mine pentru ca nu se misca lucrurile in directia dorita.

Odata ajuns la intalnire, mi s-a cerut cu subiect si predicat, ca in cel mai scurt timp sa modificam organigrama in sensul acordarii de atributii suplimentare directorului adjunct Catalina Jahn, in speta Compartimentul curatenie si pietele volante. Urmare a acestor noi atributii, mi s-a transmis foarte clar faptul ca directorul adjunct va trebui sa aiba un salariu la nivelul directorului economic, in cuantum de 14.000 lei.

Totodata, am fost chestionat legat de intarzierea achizitiei unui automobil pentru directorul adjunct, fapt considerat deplasat. Doresc sa mentionez ca pentru aceste trei solicitari, au existat si inaintea acestei intalniri episoade in care domnul Octavian Ghiran punea presiune asupra mea, motivand ca ele sunt expresia dorintei primarului”, se mentioneaza in plangerea penala depusa la politie, prezentata in extenso de ziarul Renasterea Banateana.

Totusi, chiar daca s-a implicat activ in recompensarea politica a Catalinei Jahn cu o functie bine platita intr-o societate a Primariei Timisoara, liderul USR Timis, Dominic Fritz, spune ca nu are o problema sa fie „verificat pana la chiloti” si ca nu are niciun dubiu ca si acest dosar, cu concursul suspect de la Piete SA, se va finaliza cu o clasare.

Am fost la politie azi. Martor intr-un dosar in legatura cu Piete SA. Am fost chemat sa elucidez misterul cum de a castigat un concurs de director adjunct prima femeie in istoria pietelor, prima persoana venita din afara retelei existente, absolventa a prestigioasei Freie Universitaet Berlin, cu un master (din Timisoara) in administrarea afacerilor agricole, fluenta in romana, germana si engleza.

Asta dupa ce la Piete SA ultimele doua concursuri de director au fost castigate de barbati pentru care, cu tot respectul, subtilitatile chiar ale limbii romane au fost mai greu de patruns, iar unul a folosit muncitorii companiei sa-i renoveze apartamentul la Bucuresti, altul a plecat cu tot cu masina de serviciu dupa ce i s-a reziliat contractul (asta ca sa nu fac o legatura explicita cu mizeriile de mai sus).

Dar despre concursurile lor nu m-a intrebat nimeni nimic. Pana la urma, ei fac parte dintr-un peisaj de normalitate al coruptiei si vulgaritatii cu care pare-se ca s-a obisnuit pana si politia in ultimii zeci de ani. Elementul nou, suspect, demn de investigatii profunde, sunt oamenii veniti din afara sistemului, cei care au avut curajul de a intra in cusca leilor dupa ce am castigat alegerile in 2020.

Multi dintre cei care au indraznit sa vina spre administratie in ultimii doi ani s-au trezit cu plangeri penale, dosare, litigii, despre concursurile sau numirile lor, deciziile lor administrative, cam orice ce se poate arunca in ei. Asta in timp ce in interior se lupta cu retele corupte bine infipte, iar in exterior sunt atacati in media si pe retele sociale, adeseori si cu viata lor privata. Miza este evidenta: sa-i decredibilizeze inainte sa-si poata face treaba si sa aiba rezultate.

Nu am o problema sa fim verificati pana la chiloti. Nu am niciun dubiu ca si acest dosar cu concursul suspect se va finaliza cu o clasare. Doar refuz sa spun ca negrul e alb si albul e negru. Si refuz, impreuna cu cei multi care s-au saturat de normalitatea vulgara a coruptiei, sa cedam.

La Piete, la fel ca la Horticultura, la STPT sau la Colterm, mergem inainte, facem ordine in inventare care au acoperit pierderi, oprim pierderi care au acoperit furtul, schimbam oameni care au facut doar combinatii, investim in ce a fost lasat in paragina. Rezultatele incep sa se vada. Sper sa mai fim chemati si la politie. Avem multe de spus despre hidra care a jefuit orasul in ultimii 30 de ani si cu care ne luptam”, este mesajul razboinic transmis de Dominic Fritz. (Mara Ion)

Leave a Reply