Perchezitii la cazinourile din Timis! Procurorii DIICOT, pe urmele unei retele de interlopi care „recuperau” marile castiguri de la jocurile de noroc

Procurorii DIICOT si mascatii de la Combaterea Crimei Organizate au efectuat, astazi, perchezitii la mai multe cazinouri din tara, printre care si unele din Timis, ai caror patroni ar fi creat o retea infractionala de recuperatori. Acestia ar fi trebuit sa ia inapoi banii de la clientii care aveau norocul sa castige sume mari. Alta misiune era sa-i sperie pe alti patroni de cazinouri, adica sa ii convinga sa nu isi mai deschida alte sali de jocuri sau sa le inchida pe cele care le creau concurenta suspectilor. 40 de persoane ar fi urmat sa ajunga la audieri, azi.


Politistii Capitalei – Serviciul Grupuri Infractionale Violente, impreuna cu procurorii DIICOT, au descins, miercuri dimineata, la 123 de domicilii si imobilele detinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum si la sediile si punctele de lucru ale unor persoane juridice, in municipiul Bucuresti si 19 judete. In cauza se fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal, lovire sau alte violente, distrugere si favorizarea faptuitorului.

“In cauza s-a retinut faptul ca, incepand cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel national, un grup infractional organizat care a avut ca scop comiterea, in principal, a unor infractiuni de santaj, avand ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de santaj reprezentantilor unor societati comerciale, ar fi urmarit eliminarea concurentei in acest domeniu”, informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB).

Actiunile au loc in Bucuresti si in judetele Prahova, Brasov, Iasi, Suceava, Botosani, Tulcea, Constanta, Cluj, Timis, Vrancea, Buzau, Bihor, Valcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacau, Mures si Salaj. Reteaua ar fi fost pusa la punct de fratii Mihaita si Sorin Doroftei (fara legatura cu sportivul), care aveau salile Vegas.

Ei ar fi angajat “recuperatori” de la Sportivi, Corduneni si Camatari, care aveau rolul sa recupereze castigurile mari obtinute in salile lor si sa sperie concurenta ca sa nu isi deschida sali sau sa le inchida pe cele pe care le aveau pe langa cele ale retelei. Printre acesti recuperatori s-ar afla Spac Vladimir, Sirbu Marian zis Box si Cordunenii.

“Totodata, ar fi interzis clientilor care generau probleme sa revina in salile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infractional organizat si ar fi recuperat de la acestia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, arata sursa citata.

La sediul DIICOT – Structura Centrala vor fi duse pentru audieri 40 de persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.

Actiunea a beneficiat de sprijinul Directiei de Investigatii Criminale si Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Politiei Romane, precum si al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si serviciilor de investigatii criminale din Bucuresti si judetele in care se efectueaza perchezitii. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane si de catre Biroul Tehnic si Criminalistic din cadrul DIICOT. La actiune au participat si luptatori din cadrul SIAS – IGPR si fortele Jandarmeriei Romane. (V.E.)

Leave a Reply