CCIA Timis, pe scena Topului National al Firmelor. Presedinta Florica Chirita a inmanat Premiul de Excelenta in afaceri companiei Hidroelectrica SA

Presedinta Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT), Florica Chirita, a participat, in seara zilei de 23 noiembrie, la cea de-a 29-a editie a Galei Topul National al Firmelor 2022, desfasurata la Centrul Expozitional Romexpo Bucuresti.


Pentru prima data in istoria CCIAT, un presedinte al organizatiei camerale timisene a fost invitat pe scena Topului National pentru a inmana un premiu special.

Astfel, Florica Chirita a inmanat Premiul de Excelenta in Afaceri companiei Hidroelectrica SA, cu cel mai mare profit inregistrat in anul 2021. Premiul a fost primit de Bogdan Badea, presedintele Directoratului Hidroelectrica.

“Hidroelectrica este lider in productia de energie electrica si principalul furnizor de servicii tehnologice de sistem, fiind o companie vitala pentru un sector strategic cu implicatii in siguranta nationala. Infiintata iin anul 2000, Hidroelectrica a reusit sa se impuna pe piata de energie din Romania datorita experientei, credibilitatii, flexibilitatii sale (…)“, a spus Florica Chirita in discursul de laudatio.

Totodata, presedintele CCIAT a felicitat firmele laureate pentru rezultatele remarcabile obtinute si le-a urat “mult succes, puterea de a rezista si de a invinge greutatile”. A fost remarcata deasemenea prezenta in topul national a 542 de firme din Judetul Timis, clasate pe locurile 1-10.

La eveniment au fost prezenti peste 600 de invitati, reprezentanti ai celor mai performante companii, personalitati ale autoritatilor publice centrale, presedinti ai camerelor de comert judetene.

TOPUL NATIONAL 2022 in cifre

In 2022, un numar de 12.740 de firme au fost incluse in primele 10 pozitii. Cifra de afaceri cumulata a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 212,14 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a insumat 19,56 miliarde euro.

Ponderea profitului din cifra de afaceri a reprezentat 9% din cifra totala de afaceri. In ceea ce priveste numarul total de salariati al companiilor clasate pe primele 10 pozitii, acesta a fost de 1.309.440.

Cele mai semnificative domenii, ca pondere, dupa numarul de companii incluse in top 10, sunt industria (35,2%) si serviciile (28%), urmate de comert (20,9%), agricultura, silvicultura si pescuit (5%), constructii (4,7%), cercetare-dezvoltare si high-tech (3,7%), turism (2,2%). In functie de cifra de afaceri, comertul are o pondere de 44,09% din cifra totala de afaceri a companiilor, urmat de industrie (35,4%) si servicii (11,3%).

Cele mai profitabile companii sunt in domeniul industrie, cu un profit de 42,6% din profitul total si o pondere a profitului de 11% din cifra de afaceri a companiilor din industrie. (Sursa: CCIR)

Informatii suplimentare la tel. 0722 503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic, consilier Relatii Publice. (I.P.)

 

 

 

Leave a Reply