Amplasarea rotii panoramice in centrul Timisoarei, criticata dur de fostul primar, Nicolae Robu. “Atei, deranjati de imaginea Catedralei!”

Fostul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, critica dur decizia administratiei Dominic Fritz de a amplasa o roata panoramica in piata centrala a orasului, in cadrul pregatirilor pentru Targul de Craciun.


Intr-un comentariu publicat pe Facebook, sub titlul „Spatiul dintre Opera si Catedrala – rupt de o roata-linghispir”, Nicolae Robu se arata extrem de deranjat de prezenta instalatiei in Piata Victoriei, comparandu-i pe actualii edili ai orasului cu activistii de partid din vremea comunismului, iar pe Fritz cu Ceausescu.

In timpul comunismului, se vorbea ca Ceausescu avea repulsie sa tina cuvantari de la balconul Operei, deranjandu-l cumplit vederea Catedralei in partea opusa a Pietei Victoriei. Iata, a trebuit sa treaca 33 de ani pt a se ajunge ca alti atei sa fie deranjati de imaginea Catedralei, opturand vizibilitatea spre ea!

Cu ce? Cu o roata-linghispir! Pai acesta-i locul pt asa ceva, oameni buni? Piata Victoriei?! Superbul loc dintre doua superbe si pline de simboluri cladiri, Opera si Catedrala?!

Si eu am avut propuneri in acest sens, dar le-am respins fara nici cea mai mica ezitare! Pt ca eu iubesc orasul, ii iubesc valorile, ii iubesc simbolurile!

Un trecator pe-aici, in misiune de capatuire personala si jocuri pt grupuri de interese oculte, cum e Fritz se iubeste doar pe el! P.S. Apreciem arta fotografica, felicitari autorului pozei, Marius Ivanov” este mesajul fostului primar al Timisoarei.

Care a devenit principalul critic al neamtului de la conducerea Primariei Timisoara, in conditiile in care si-a anuntat, deja, intentia de a participa la viitoarele alegeri si de a reveni in fotoliul de primar al orasului. (Mara Ion)

Leave a Reply