Arhitectul Rudolf Gräf, cel mai personal consilier al primarului Timisoarei, a demisionat din functie. „Il asteptam cu bratele deschise, inapoi!”

Oamenii de baza din jurul primarul USR al Timisoarei, Dominic Fritz, au inceput sa plece, semn ca unii dintre politicienii care s-au erijat in salvatori ai Romaniei n-au reusit sa-si salveze nici macar imaginea publica.


Dupa ce consilierul local USR Aida Szilagyi a demisionat, azi dimineata, in urma unei sentinte definitive privind construirea ilegala a un bloc, in locul extinderii unei case unifamiliale, Fritz a ramas si fara cel mai personal consilier, arhitectul Rudolf Gräf. Acesta ales sa demisioneze din aceasta functie, insa, potrivit reprezentantilor Primariei, despartirea ar fi fost una amiabila.

Arhitectul Rudolf Gräf, care a ocupat postul de consilier personal al primarului municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a demisionat din functie. In acest mandat, firma fondata de Graf s-a inscris la mai multe licitatii aflate in derulare, organizate de municipalitate.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, Rudolf Graf a preluat un proiect la Chisinau si s-a despartit amiabil de Dominic Fritz.

”Rudolf Gräf a fost unul dintre primii care au venit alaturi de mine, in echipa pe care am format-o in primarie si unul dintre cei mai buni colaboratori cu care am lucrat in acesti doi ani. Arhitect cu o experienta vasta in coordonarea unor proiecte de transformare urbana, Rudi Gräf si cu mine am reusit sa lansam concursul international de proiectare a reamenajarii Pietei Victoriei.

Tot impreuna cu el am reusit sa pornim proiectul de regenerare urbana a zonei Traian, unul dintre cele mai complexe proiecte la care primaria s-a angajat vreodata, dar si programul de sprijin acordat proprietarilor din cladirile istorice, pentru renovarea lor.

Rezultatele muncii si viziunii sale se vad deja in oras, in parcarile noi pe care le construim, unde alocam un procent important de teren pentru spatii verzi, in noile proiecte pe care le realizam, cum ar fi, de exemplu, Gheorghe Lazar, dar si alte interventii mai reduse, dar care cresc calitatea vietii in Timisoara.

Bazele pe care le-am pus impreuna in acesti doi ani se vor vedea mult timp de acum inainte. Ii urez succes in noua provocare si il asteptam cu bratele deschise inapoi in Timisoara”, a declarat primarul Dominic Fritz, intr-un comunicat de presa, transmis marti de Primaria Timisoara.

Primarul Timisoarei a ramas ”in schema” cu 5 consilieri, mai mult sau mai putin personali: Valentin Muresan, Simona Fit, Monica Schneider, Carmen Proteasa si Bogdan Marta. (Mara Ion)

Sursa: ziuadevest.ro

Leave a Reply