Concert de colide traditionale organizat de Liga Studentilor Timisoara. „Am descoperit bogatia colindelor vechi si a obiceiurilor de Craciun”

Liga Studentilor Timisoara organizeaza, in 12 decembrie, la Universitatea de Vest, un concert de colinde traditionale vechi, culese – in mare parte – de Ioan Bocsa de la Ansambul de Muzica Traditionala Romaneasca „Icoane”.


„Se apropie Craciunul. Lumea intreaga se schimba la acest gand. Treburile importante mai pot sa astepte, ritmul se incetineste, se face liniste, e tihna, inima se aude mai usor si ne bucuram.

Si, totusi, auzim deseori ca nu mai e cum era odata. Mai demult, sarbatoarea incepea mai din vreme, avea alta amploare si dura parca mai mult. Oamenii se concentrau mai usor pe esenta si bucuria se amplifica.

Dorul unui astfel de Craciun il avem cu totii, dar se pare ca la orase, gonim dupa Craciunul de alta data in multe feluri si nu il gasim mereu.

Pentru a ne alina acest dor si pentru a trai bucuria unui Craciun de-adevaratelea, va invitam la un concert de colinde sustinut de tineri, care au descoperit bogatia colindelor vechi si a obiceiurilor, si si-au dat seama ca ele reusesc sa redea fidel bucuria autentica si nemasurata adusa de aceasta sarbatoare.

Suntem o asociatie care pune pret pe traditie, creeand un mediu alternativ de petrecere a timpului pentru tineri. Am pus sufletul in acest eveniment si ne-am bucura daca ati putea sa ne ajutati prin mentionarea lui”, ne-a transmis Flavia Mioc, din partea organizatorilor.

Cum bucuria se cere impartasita, studentii va invita sa luati parte la concert, luni, 12 decembrie, ora 19, in sala Aula Magna de la Universitatea de Vest din Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply