Un judecator s-a sinucis, de 1 Decembrie, injectandu-si benzina in vene! „Din cauza meseriei de magistrat, innebunesti!”

Un judecator de la Judecatoria Pitesti, desemnat judecator la Penitenciarul Mioveni, a murit chiar pe 1 decembrie, dupa ce si-a injectat benzina in vene. Magistratul Gabriel Apostol, 45 de ani, a fost dus la Spitalul de Urgenta din Pitesti, unde a fost stabilizat de medici. Din primele informatii, se pare ca judecatorul a fost luat de ambulanta de la domiciliu. Chiar sotia lui, Gabriela Apostol, tot judecator, a fost cea care a sunat la 112. A ajuns la Urgente constient, dar confuz. Starea lui s-a degradat insa rapid, asa ca, desi a ajuns constient la spital, s-a decis transportarea sa la un spital din Bucuresti, intubat si ventilat. A decedat dupa cateva ore.


Politia a deschis un dosar de moarte suspecta.

Motivele care l-au impins la sinucidere pe judecatorul Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef, nu sunt cunoscute, insa, in ultimii ani, acesta a fost implicat in mai multe scandaluri, care au culminat, in 2014, cu suspendarea din magistratura, pe motiv ca ar suferi de o boala psihica. Cercetarea disciplinara a fost declansata dupa ce a avut o altercatie cu doi politisti, intr-o benzinarie de pe autostrada Pitesti-Bucuresti, si a fost incatusat. El i-ar fi numit pe oamenii legii ”militieni” si chiar el sunase la 112 ca sa anunte ca ar fi fost agresat de politisti. Atunci a fost suspendat din magistratura pana la finalizarea cercetarii disciplinare declansate dupa acest incident.

O luna mai tarziu, a fost scos dintr-un magazin din Pitesti de catre agentii de paza, cu care a avut un schimb de replici. Cand a plecat din parcare, judecatorul Apostol a luat pe capota masinii un angajat al magazinului.

Magistratul a participat si la concursul Masterchef, pentru a-i arata sotiei, de care era despartit, ca merita un sort. De altfel, potrivit unor informatii, chiar sotia sa a sunat la 112 cand Gabriel Apostol a avut tentativa de suicid.

Judecatorul Gabriel Apostol a crescut fara parinti, fiind in grija bunicii paterne de mic copil. In editia Masterchef din 2014, pe cand avea doar 37 de ani, magistratul a facut marturisiri tulburatoare despre viata sa, cuprinzand copilaria, meseria de judecator, dar si divortul de sotie. Emotionat, fostul concurent a vorbit si despre cele doua fete ale sale, pe care le-a numit lumina ochilor lui.

Judecatorul Gabriel Apostol, denuntat de sotia sa, de profesie tot magistrat

Viata judecatorului Gabriel Apostol a fost plina de scandaluri, cel putin in ultimii ani. Magistratul era considerat om cu probleme de catre sotia sa, care a si depus plangere la politie pe numele lui. Fosta partenera de viata, cu care ex concurentul de la Masterchef avea si doua fetite, a cazut cu el la pace dupa ce acesta a acceptat sa mearga la psihiatru.

Gabriela Apostol, de meserie tot judecator, in Pitesti, lucra impreuna cu sotul ei, iar certurile dintre ei au aparut in 2013. Dupa ce a inceput sa ia tratamentul psihiatric, Gabriel Apostol s-a intors in caminul conjugal, astfel ca magistratii au renuntat la masurile de supraveghere impuse cu doua luni inainte de plangerea sotiei.

„Am doua fete care sunt lumina ochilor mei, Adina Andreea, de 7 ani, si Alexandra Amalia, de 10 luni. Noi am urmarit editiile Masterchef de la A la Z. Fetita mea imi zicea mereu: tati, de ce nu te duci? Sotia imi spunea ca n-am nicio sansa. Ma credeau nebun. Nu fata mea, sotia mea ma crede dus cu capul. N-as vrea sa spun aici povesti triste, cert este ca la momentul asta suntem despartiti in fapt. Este un subiect nu tocmai vesel al existentei mele si sper sa-l repar cu venirea mea la Masterchef.”, a declarat Gabriel Apostol, la Masterchef, in 2014.

Copilaria, marcata de lipsa parintilor. A fost crescut de bunica, care il lega

Din peisajul copilariei lui Gabriel Apostol au lipsit parintii, acesta fiind crescut doar de bunica din partea tatalui. Ca orice copil, fostul concurent de la Masterchef era zburdalnic, insa pentru ca nu avea cum sa se descurce singura cu el, bunica lui il lega de pat cat timp isi facea treburile prin casa. Se pare ca acest lucru a contribuit la destabilizarea lui emotionala.

„Sunt Gabriel Apostol, am 37 de ani, sunt din Pitesti, sunt judecator. Am fost copil problema, m-a crescut bunica paterna. Ca sa-si faca treburile prin curte, bunica ma lega de pat. Daca o prindea acum Asistenta Sociala o baga la parnaie. Daca nu ma lega, insemna sa nu ma gaseasca in urmatoarele 10 minute. Mie imi trebuia actiune. La cutremurul din 86, am sarit de la etajul doi. Si au mai sarit doi dupa mine. Inca sunt un copil problema.”, spunea magistratul, la Masterchef.

Presiunea de la serviciu l-a facut sa reactioneze dur si in viata de zi cu zi

Tot la Masterchef, Gabriel Apostol a marturisit ca nu ii era usor sa fie judecator, mai ales ca intra in contact cu tot felul de persoane, multi chiar il amenintau si trebuia sa dea verdicte dure. Si acest lucru pare ca l-a afectat pe judecatorul care si-a injectat benzina in vene.

„Daca n-ar fi veselia asta, am lua-o pe braila (n.r. a lua-o razna, a innebuni). Si nu doar eu, toti colegii mei. Munca de judecator este o munca foarte grea, uite, mi-a albit parul la treizeci si ceva de ani. Eu sunt si presedinte de sectie. Munca de judecator mai e si munca de uzura, de asta judecatorii ies la pensie dupa 25 de ani de activitate neintrerupta. Dupa 25 de ani de munca s-ar putea sa nu mai fii intreg la minte. ”, spunea judecatorul Gabriel Apostol, la Masterchef.

A participat la Masterchef pentru a demonstra ca e un om bun

Implicat in mai multe scandaluri, printre care bataile cu politistii, cu agentii de paza, dar si cu sotia, Gabriel Apostol a hotarat sa participe la Masterchef, pentru a demonstra ca exista si parti bune la el. Judecatorul a incercat sa se schimbe, insa nici mediul nu a fost chiar favorabil cu el

„Pana acum, televiziunile au vrut sa arate cat de nenorocit este judecatorul Apostol. Au tinut sa arate ca judecatorul s-a batut cu doi politisti in benzinarie, ceea ce nu este adevarat, am fost batut, nu am batut. Au tinut sa arate ca a avut o problema in familie. Numai din astea au aratat, acum vreau sa vada ca Gabriel Apostol este in stare sa faca si ceva bun. Adica sa gateasca pentru familia lui, asa cum a gatit toata viata, de altfel. Si gatesc de toate, in special paste. Am un principiu in viata: nimeni si nimic nu ma poate opri.”, a spus Gabriel Apostol, la Masterchef, despre incidentul cu politistii, dar si despre scandalul cu familia.

In 2014, Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din functia de judecator pana in februarie 2016 pe motiv ca suferea de o boala psihica. (V.E.)

 

Leave a Reply