Un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta a ajuns la spital, cu intoxicatie alimentara, dupa ce a mancat la o cherhana de pe litoral

Cunoscutul procuror Teodor Nita, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, a ajuns pe mana medicilor dupa ce a mancat la o cherhana de pe litoral. Magistratului i s-a facut rau la scurt timp dupa ce a parasit restaurantul.


Inspectorii de la Protectia Consumatorului au mers in control la cherhanaua din comuna Vadu, in urma sesizarii ca un barbat a ajuns la spital, dupa ce a luat masa la localul cu specific pescaresc. Au intrat in blocul alimentar si au verificat termenul de valabilitate la fiecare aliment, produs si preparat, ramanand stupefiati de conditiile in care erau tinute preparatele care ajungeau, mai apoi, pe mesele clientilor.

Ton expirat de 6 luni, din care mancasera clientii care au avut probleme, dar si o tona de alimente neconforme cu normele de siguranta alimentara. Carne acoperita cu mucegai, a mai fost gasita de comisari in blocul alimentar, alaturi de alte materii prime din care se gateau felurile de mancare. Pestele din magazia cherhanalei era o bomba biologica pentru toti clientii care ar fi trecut pragul.

In afara de o tona si aproape 100 kg de peste, in afara datei durabilitatii minime de consum, nu s-a gasit niciun alt peste proaspat, deci oricine ar fi ajuns astazi sa serveasca masa cu siguranta nu ar fi avut altceva de mancat decat peste expirat. Din pacate si cu modificari organoleptice, putrezit, o igiena necorespunzatoare, nu se facuse demult curatenie. 

Intreaga activitate parea parasita demult timp si nu in functiune, cum era. De la fire neizolate pana la spatii de refrigerare nesalubrizate de mult timp, cu rugina, murdarie veche, si blocul alimentar aflat intr-o stare greu de imaginat, igrasie, mucegai, intreaga activitate din blocul alimentar este pusa sub semnul intrebarii.

Comisarii OPC au amendat restaurantul cu 10.000 de lei, l-au inchis si au facut plangere penala la Parchet”, a declarat directorul ANPC, Horia Constantinescu. Proprietarul restaurantului s-a aparat si a spus ca regreta incidentul, dar ca marfa gasita de comisarii ANPC urma sa fie dusa la casat.

”M-am externat! Pot spune doar ca multumesc medicilor care m-au salvat! In rest, ce sa zic? Ca eu am avut sansa! Poate erau copii, femei gravide, care nu ar fi rezistat! Acum doar legea sa fie aplicata! Altceva nu pot zice!”, a declarat Teodor Nita. (V.E.)

Leave a Reply