Romsilva scoate la vanzare peste 30.000 de pomi de Craciun, in actualul sezon al sarbatorilor de iarna. VEZI care sunt preturile, in functie de specie si inaltime

Peste 30.000 de pomi de Craciun sunt oferiti spre vanzare de catre Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, prin unitatile sale teritoriale, pentru sezonul sarbatorilor de iarna din acest an, informeaza News.ro.


Preturile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Craciun specia molid, cu inaltimea de pana in 1,3 metri, si ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu inaltimea intre 2 si 3 metri, in conditiile in care cei cu inaltimi de peste 3 metri sunt considerati comenzi speciale.

Din cei 30.594 de pomi de Craciun pusi pe piata prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucati, adica aproape 75%, sunt produsi in pepinierele silvice ale Romsilva, in cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrari silvice autorizate, in urma carora se extrag exemplarele din regenerarile naturale unde exista o densitate excesiva, precizeaza institutia.

Majoritatea pomilor de Craciun oferiti spre vanzare in acest an sunt din specia brad, 22.295, in timp ce restul de 8.299 de bucati sunt din specia molid sau alte specii de rasinoase.

Preturile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Craciun specia molid cu inaltimea de pana in 1,3 metri si ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu inaltimea intre 2 si 3 metri, cei cu inaltimi de peste 3 metri fiind considerati comenzi speciale.

Acestea sunt preturile practicate pentru pomii de Craciun achizitionati direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva, iar daca pomii de Craciun sunt vanduti de unitatile din subordinea Romsilva in piete sau alte locuri amenajate, la aceste preturi se adauga si costurile de transport, manipulare si depozitare.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat. Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international. (I.P.)

Leave a Reply