Toata flota de transport public a Timisoarei – 150 de autobuze, troleibuze si tramvaie – va fi modernizata cu bani de la Uniunea Europeana

Primaria Municipiului Timisoara a castigat proiectul ”Achizitia de mijloace de transport mai putin poluante (troleibuze) necesare imbunatatirii transportului public de calatori in Municipiul Timisoara”, prin fonduri PNRR. Este vorba de peste 80 de milioane de lei din care Municipalitatea va cumpara 25 de troleibuze si Ministerul Dezvoltarii va contracta in sistem centralizat amenajarea a 49 de statii de incarcare vehicule electrice pentru Timisoara.


”Intr-o saptamana am reusit sa aducem peste 75 milioane de euro pentru schimbarea tuturor mijloacelor de transport public din Timisoara cu unele moderne si nepoluante.

Cu proiectele deja in derulare si cele doua castigate acum, inlocuim intreaga flota de transport in comun in Timisoara, in total de 150 vehicule. Toate electrice. Nu ne oprim aici. Cu bani europeni si multa implicare crestem calitatea vietii a timisorenilor”, a spus primarul Dominic Fritz.

Datorita acestor finantari europene, Primaria Timisoara reuseste sa modernizeze intreaga flota de transport public a orasului – adica, 150 de autobuze, troleibuze si tramvaie.

Astfel, sunt deja in derulare contractele pentru 23 de tramvaie Bozankaya si 44 de autobuze electrice, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii, care se finalizeaza in 2024. Si in faza de contractare, 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie moderne si 33 troleibuze cu motor electric, care pana in 2026, cel tarziu, trebuie sa fie in circulatie. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply