O ambulanta care transporta un pacient, implicata intr-un accident rutier. O asistenta medicala a fost ranita grav, fiind preluata de elicopterul SMURD

O ambulanta care transporta un pacient, avand semnalele acustice si luminoase in functiune, a fost implicata intr-un grav accident de circulatie, la intrarea in municipiul Targu Jiu. Doua persoane au fost ranite grav.


„La fata locului s-a deplasat echipa operativa, care din primele cercetari a stabilit faptul ca un barbat de 35 de ani, din comuna Pestisani, in timp ce conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor si semiremorca, din directia strada Aleea Victoriei – strada Margaritarului, in sensul giratoriu nu a acordat prioritate de trecere unei ambulante, care transporta un pacient, avand semnalele acustice si luminoase in functiune si a intrat in coliziune cu aceasta”, potrivit unui comunicat a IPJ Gorj, citat de Agerpres.

In urma evenimentului, conducatorul auto al echipajului medical, precum si asistenta medicala au fost raniti grav, iar pacientul a fost ranit usor, toti fiind transportati la spital pentru ingrijiri medicale de specialitate. Potrivit politistilor, toate victimele au fost transportate la UPU Targu-Jiu, iar ulterior femeia a fost preluata de elicopterul SMURD si transportata la spitalul din Craiova.

S-a intervenit pentru descarcerarea barbatului, concomitent cu operatiunea de acordare a primului ajutor calificat. „Pacientul in varsta de 61 de ani – traumatism toracic, constient. Asistenta in varsta de 42 de ani in stare grava. Conducatorul auto de pe ambulanta in varsta de 54 de ani incarcerat, constient. S-a intervenit cu 2 autospeciale pentru descarcerare”, portivit ISU Gorj. In cauza, politistii au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. (I.P.)

Leave a Reply