Avansari in grad la IPJ Timis! Lista celor 76 de politisti care au primit cate o tresa sau o stea in plus, verificata de ofiterii de la SIPI

Lista avansarilor in grad prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei, 1 Decembrie, a fost facuta publica, in sfarsit, de conducerea Inspectoratului de Politie a Judetului (IPJ) Timis, in cadrul unei intalniri cu politisti activi si rezervisti, care, in urma cu doua zile, au fost invitati in sala de festivitati a institutiei.


De asemenea, numarul politistilor merituosi care au fost avansati la gradul profesional urmator, pentru merite deosebite, inainte de implinirea stagiului minim, a fost pus si la dispozitia mass-media, in cadrul unei conferinte de presa la care au participat doar doi jurnalisti.

Asadar, 76 de angajati ai IPJ Timis, 34 de ofiteri si 42 de agenti, si-au mai adaugat pe epoleti o stea sau o tresa, unii pentru merite deosebite, la modul real, altii pentru ca s-ar afla in gratiile inspectorului sef Alin Petecel si a adjunctului sau, Aurel Scornea.

De altfel, dupa cum ne-au dezvaluit unele surse din IPJ Timis, anumite nume de pe lista au starnit o serie de suspiciuni privind oportunitatea avansarii in grad, motiv pentru care, eligibilitatea acestora a fost verificata si de ofiterii de la SIPI.

„Pe draftul listei avansarilor au aparut multe nume de ofiteri care incaseaza si salarii de excelenta, ceea ce a starnit nemultumiri in randul politistilor care-si fac treaba bine si nu-i vede nimeni. Din aceasta cauza, seful de la SIPI ar fi solicitat, in anumite cazuri, referatul cu propunerea de avansare si portofoliul cu lucrari. Aceasta verificare s-a produs inainte ca lista sa fie definitivata si trimisa mai sus, spre aprobare. Este posibil ca, in urma acestei trieri efectuata si de Protectia Interna, unele nume sa nu mai fi aparut pe lista finala”, ne-a dezvaluit un politist.

Sa mai adaugam un merit real al politistilor de la IPJ Timis: peste 50 de persoane au donat sange pentru fiica unui coleg de la Bucuresti, care sufera de cancer si are nevoie de plasma. (V.E.)

One thought on “Avansari in grad la IPJ Timis! Lista celor 76 de politisti care au primit cate o tresa sau o stea in plus, verificata de ofiterii de la SIPI

  1. SJPI a fost și este un teatru bine plătit… și managerul (col. Basarabă Ionuț) pare că nu are o problemă să practice prostituția. Decât să verifice referatele de avansare în grad înainte de termen, era mai bine să fi verificat modul de organizare al concursurilor în funcții de conducere la momentul când era lucrător dar și după ce a devenit manager. Dar subiectele sensibile nu atrag însă întotdeauna aprecierea din partea publicului, mai ales când acesta are anumite carențe. Dar astea sunt vremurile, cum ar spune o distinsă colegă…(Brândușoni)

Leave a Reply