Fostul presedinte al CJ Botosani, condamnat la inchisoare cu executare pentru coruptie. Este cautat pentru a fi dus dupa gratii

Fostul deputat si presedinte al Consiliului Judetean Botosani a fost condamnat, astazi, de Curtea de Apel Suceava la o pedeapsa de doi ani si sase luni cu executare pentru fapte de coruptie.


Faptele au fost comise in perioada iunie 2013-septembrie 2014. Pedeapsa pronuntata de Curtea de Apel Suceava este definitiva.

Dosarul, trimis in judecata inca din 2016, vizeaza fapte petrecute intre 2013-2014 atunci cand procurorii spun ca Florin Turcanu a primit foloase necuvenite pentru a atribui mai multe contracte prin atribuire directa sau a promis ca va interveni asupra unor licitatii publice.

In fapt, cel care a dat mita a facut lucrari la casa socrului lui Florin Turcanu, lucrari in valoare de peste 270.000 de lei in care au intrat materiale de constructii, dar si bunuri electrocasnice. Iar in schimbul acestor reparatii la acea casa, Florin Turcanu a promis trei contracte prin atribuire directa si interventia la mai multe licitatii publice.

Florin Turcanu fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie, iar dupa mai multi ani de judecata era la un pas chiar si sa scape de inchisoare, deoarece mai multe dintre fapte s-au prescris. Imediat dupa pronuntarea sentintei definitive, politistii au pornit in cautarea politicianului pentru a-l duce la inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply