Presedintele Austriei isi critica propriul guvern, dupa votul impotriva aderarii Romaniei la Schengen. „Economia austriaca este acuma amenintata!”

Presedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, spune ca regreta decizia guvernului sau, care a blocat aderarea la Schengen a Romaniei, si care acum a dus la situatia in care economia austriaca este amenintata de contramasuri romanesti.


Potrivit presedintelui austriac, blocada Schengen nu reprezinta la o solutie la problema migrantilor si face apel la dialog.

“Regret profund decizia guvernului austriac de a bloca aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei. Este adevarat ca Austria se afla intr-o situatie dificila din cauza numarului foarte mare de solicitanti de azil. Dar blocada Schengen nu contribuie la o solutie. Dimpotriva, economia austriaca este acum amenintata cu amenzi ca urmare a contramasurilor romanesti. Nu putem face fata provocarilor din domeniul zborului si migratiei decat impreuna cu partenerii nostri din UE. Sper ca o solutie prin dialog este posibila in curand”, a transmis pe Twitter Alexander Van der Bellen, potrivit digi24.ro. (I.P.)

 

 

Leave a Reply