Un jurnalist din Constanta a fost condamnat la 1 an si patru luni de inchisoare, dupa ce a amenintat doi procurori anticoruptie. “O sa va calc pe cap!”

Sentinta devastatoare pentru un jurnalist din Constanta, care a fost condamnat, in urma cu doua zile, la 1 an si patru luni de inchisoare, cu suspendare, sub acuzatia de ultraj judiciar. Ca pedeapsa complementara, instanta l-a obligat sa presteze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, la un camin de batrani sau la un spital.


Sentinta Judecatoriei Constanta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare. Potrivit Info-Sud-Est, Marius Florian Vasile a fost trimis in judecata si condamnat, in prima instanta, pentru ca i-ar fi amenintat pe seful DNA Constanta si pe un alt procuror anticoruptie.

 

Marius Florian Vasile a fost retinut pentru 24 de ore, pe 23 decembrie 2021, sub acuzatia ca i-ar amenintat pe seful DNA Constanta, Andrei Bodean, si pe Ciprian Bodu, procuror in cadrul aceleasi structuri anticoruptie.

Conform G4Media, Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta transmitea la momentul retinerii ca jurnalistul era acuzat de ultraj judiciar, dupa ce a adresat in mod direct amenintari cu acte de violenta si cu alte fapte pagubitoare celor doi procurori in legatura cu atributiile de serviciu ale acestora, in scop de intimidare si razbunare.

Concret, Vasile le-ar fi transmis magistratilor ca ”ii calca pe cap” si ”are patru parlamentari” cu care o sa-i „faca varza”. Conform G4Media, in amenintarile sale catre procurori, jurnalistul facea referire la cei patru parlamentari AUR de Constanta, el fiind, la acea vreme, consilierul unuia dintre ei:

„Patru parlamentari am, varza va fac! Obositii p**, lesinatilor, f***-va-n gura de boscheti;

Poate meritati niste p**. Dracii o sa iasa din voi, f**-va-n gura de obositi si lesinati;

O sa va calc pe cap puternic, f***-va-n gura de inutili”, ar fi fost cateva dintre mesajele care ar fi fost primite de procurorii DNA.

Dupa retinere, fata de jurnalistul constantean nu a mai fost luata o masura preventiva, dar, potrivit portalului instantelor, a fost trimis in arest la domiciliu intre 24 august si 10 octombrie 2022. (V.E.)

Leave a Reply