Rezultat nebun la Campionatul Mondial de Fotbal! Marocul elimina Portugalia, intr-un meci istoric pe care Ronaldo l-a inceput ca rezerva

Meci nebun, in aceasta seara, pentru un loc in semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal, intre doua dintre performerele etapei optimilor Cupei Mondiale.


Maroc venea dupa un rezultat-soc cu Spania, 3-0, dupa loviturile de departajare, iar Portugalia spulberase Elvetia cu 6-1.

Portughezii au mizat pe formula castigatoare din meciul precedent, cu Cristiano Ronaldo tinut pe banca de rezerve, in debutul partidei, si cu pustiul Golçalo Ramos in avanposturi. Insa marcatorul unui hattrick contra Elvetiei a fost o umbra pe teren.

Cu o aparare riguroasa in prima repriza, Marocul a reusit cu calm sa rezolve orice tentativa de gol a lusitanilor. Ba mai mult, africanii au dat lovitura in minutul 42, cand En-Nesyri s-a inaltat imperial si a marcat, profitand de o iesire gresita a portarului Costa.

Disperati, la pauza portughezii l-au aruncat in teren pe Cristiano Ronaldo. Insa zbaterea acestuia si a colegilor sai a fost in van. Presiune permanenta, cornere unul dupa altul, insa doar atat. Abia in minutul 90 a sutat Rolando pe poarta adversarilor, dar Bounou a retinut sigur.

In prelungiri, Chedira, atacantul divizionarei secunde Bari, din campionatul Italiei, a fost eliminat, dupa ce a vazut doua cartonase galbene (90+1 si 90+3), insa africanii nu au cedat si au intrat in istoria Cupei Mondiale. La CM Qatar 2022, Maroc a devenit prima echipa de pe continentul negru care se califica in semifinalele Campionatul Mondial.

De partea cealalta, un jucator emblematic isi incheie o cariera fenomenala, la nivel de echipa nationala. Cristiano Ronaldo, ajuns rezerva, si-a varsat toata frustarea acumulata dupa umilintele suferite in ultima vreme si a plans ca un copil pe drumul spre vestiare. O iesire trista din lumina reflectoarelor cu toate ca lucrurile incepusera bine pentru atacantul lusitan: gol contra Ghanei, la al 5-ilea Mondial consecutiv!

Totusi, e o surpriza performanta Marocului? daca ne uitam pe parcursul de la acest turneu final, nu: 0-0 cu Croatia, 2-0 cu Belgia, 2-1 cu Canada, 0-0 si 3-0 la penalty-uri cu Spania si 1-0 acum, cu Portugalia. Nici o nationala europeana nu a reusit macar sa marcheze un gol in poarta africanilor. Nici de la 11 metri! Si urmeaza tot o echipa de pe Batranul Continent, Anglia sau Franta.

Sambata, de la ora 21, Anglia si Franta se vor intalni in ultimul sfert de finala al CM Qatar 2022. Castigatoarea acestei partide va intalni Maroc, pe 14 decembrie, in semifinala 2. Pe 13 decembrie, Argentina si Croatia se vor duela in semifinala 1.

17 decembrie, ora 17 – Finala pentru locul 3

18 decembrie, ora 17 – Finala

(Carla Radulescu)

Leave a Reply