Primarul Dominic Fritz anunta ca se ia de piept cu mafia pietelor din Timisoara. „Controale la sange si evacuarea samsarilor care capuseaza pietele!”

In timp ce criticii de serviciu ai administratiei locale se asteptau ca, dupa scandalul pietei pe roti din Piata Traian, conducerea Primariei Timisoara sa puna „batista pe tambal” pentru estomparea efectelor de natura electorala, primarul Dominic Fritz a decis sa anunte public ca se ia de piept cu mafia samsarilor din piete. „Le dam mai multe parghii celor de la Piete sa controleze la sange si sa evacueze fiecare samsar care a capusat pietele Timisoarei”, este mesajul edilului sef care a starnit panica printre afaceristii care, de ani de zile, speculeaza munca micilor fermieri. Comercianti onesti, care sunt asigurati ca preturile la chiriile din piete nu vor fi marite.


In acest context, Dominic Fritz spune ca a propus Consiliului Local un nou contract intre Municipalitate si Piete S.A., primul dupa peste 22 de ani, impreuna cu un nou regulament de functionare, mult mai clar si mai strict.

Avem doua obiective: noul contract le impune celor de la Piete mai multa curatenie, o mai buna gestionare a deseurilor si mai multe reparatii si investitii in pietele actuale care au ramas in secolul trecut. Apoi, le dam mai multe parghii celor de la Piete sa controleze la sange si sa evacueze fiecare samsar care a capusat pietele Timisoarei.

Si astfel ajungem la celalalt obiectiv: timisorenii sa aiba acces la producatorii locali, sa aiba conditii civilizate de comert si produse de buna calitate.

Prevederile noului contract dau prioritate producatorilor care ne permit sa facem controale acolo unde produc. Prevad extinderea pietelor volante – in Dambovita, in Traian si chiar vom testa un nou concept de piata volanta in Piata Libertatii.

In ultimele saptamani a fost multa agitatie si cateva fumigene in spatiul public in legatura cu pietele Timisoarei. Cum nu era un secret pentru nimeni ca lucram de cateva luni la acest nou contract, unii au incercat sa ne sperie. Nu le-a iesit. Odata aprobat, cei favorizati sunt producatorii locali si clientii timisoreni si nu cei care paraziteaza pietele de cateva decenii.

PS: Nici vorba sa marim preturile la chirii in piete. Intai starpim mafia si facem curatenie. In saptamanile ce vin ma astept ca cei de la Piete sa duca o campanie agresiva pentru cresterea gradului de colectare si stoparea delapidarilor. Indiferent de cata agitatie va fi.” (Mara Ion)

Leave a Reply