Bilant 2022! Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a devenit una dintre cele mai puternice organizatii patronale din Romania

Bilantul primului an in care Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT) a fost condusa de o femeie demonstreaza faptul ca, intr-o lume a barbatilor, cum este considerat mediul de afaceri, liderii de gen feminin se impun mult mai repede.


Florica Chirita, care a preluat presedintia CCIAT la Adunarea Generala din 28 februarie, a reusit sa puna in aplicare un program dens de actiuni si sa dezvolte proiecte extrem de utile pentru cele peste 650 de firme pe care le reprezinta.

„Viziunea mea este de a promova si proteja conceptul de camera de comert ca entitate intermediara esentiala intre guvern si mediul de afaceri. Sa nu uitam ca organizatiile camerale sunt singurele entitati care pot face lobby si reprezenta interesele comunitatii de afaceri in relatia cu administratia publica centrala si locala. Imi doresc ca a fi membru al Camerei de Comert Timis sa insemne garantia pentru succesul afacerilor. Incredere, respect, responsabilitate, colaborare – sunt valorile care ne fac mai puternici impreuna, ne ajuta sa cream viitorul pe care ni-l dorim. Este angajamentul meu activ si onest!”, a declarat Florica Chirita, imediat dupa ce a fost aleasa in fruntea comunitatii de afaceri timisene.

Iar, in lunile care au urmat, a trecut de la vorbe la fapte, impreuna cu vicepresedintii Milita Pleascar, Darius Georgiu si Lucian Galosi. CCIAT a fost prezenta la 14 intalniri si vizite oficiale in tara si strainatate.

In data de 27 septembrie, CCIA Timis a organizat si gazduit la CRAFT Adunarea Generala a Federatiei Camerelor de Comert Dunare, cu participarea conducerii organizatiilor camerale din Austria, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Romania.

Directia Formare si Perfectionare Profesionala a CCIA Timis a organizat 34 de cursuri, din care 25 autorizate de catre Ministerul Educatiei si de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala din judetul Timis. La aceste cursuri au participat 280 de persoane din care 33 provenite din firme membre ale CCIAT care au beneficiat de 10% reducere.

De asemenea, la Timisoara au fost organizate 13 evenimente expozitionale (targuri, expozitii, saloane), cu 510 companii, care au atras peste 2.000 de vizitatori. Organizate de terti, in parteneriat cu CCIAT, au fost 6 actiuni, cu 300 expozanti si 3.500 de vizitatori.

La capitolul conferinte, seminarii si workshop-uri, 5 actiuni, 120 de participanti. In cele 10 luni de cand Florica Chirita este presedinta CCIA Timis au fost organizate 5 forumuri de afaceri, 7 misiuni economice, s-au semnat doua conventii de colaborare, cu organizatiile camerale din Serbia si Turcia, iar „cireasa de pe tort” – 542 de firme din Timis au fost incluse in topul national al afacerilor, fiind clasate pe unul dintre locurile de la 1 la 10.

Mai mult, pentru prima data in istoria CCIAT, un presedinte al organizatiei camerale timisene a fost invitat pe scena Topului pentru a inmana un premiu special. Astfel, Florica Chirita a inmanat Premiul de Excelenta in Afaceri companiei Hidroelectrica SA, pentru cel mai mare profit inregistrat in 2021.

In concluzie, anul 2022 a fost unul plin de reusite pentru CCIAT, comunitatea de afaceri din Timis demonstrand ca a avut puterea de a rezista si de a invinge greutatile provocate de pandemia de coronavirus. (G.I.)

Leave a Reply