Ionut Nasleu, fostul director al pietelor din Timisoara, incercare de trafic de influenta pe langa vicepremierul Sorin Grindeanu! Miza afacerii, aproape 19 milioane de euro

Un nou dosar penal pentru Ionut Nasleu, fostul director al SC Piete SA Timisoara si consilier de securitate al fostului primar al urbei de pe Bega, Nicolae Robu.


Potrivit unor informatii publicate de pressalert.ro, dar neconfirmate oficial de DNA, Ionut Nasleu ar fi fost trimis in judecata, alaturi de alti trei inculpati, pentru doua infractiuni de trafic de influenta.

Este vorba despre avocata Plaveti Ana-Maria, Selavardeanu Claudita, fosta vicepresedinta ANRP cu rang de subsecretar de stat, si Sora Florin.

Mai exact, fostul om de incredere al primarului Nicolae Robu, care a condus Timisoara in perioada 2012 – 2020, a incercat sa traga sfori pentru ca Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) sa solutioneze favorabil o cerere de despagubire pentru 50 de hectare de teren din Palazu Mare, comuna de langa Constanta, in valoare de 18,9 de euro.

Titularul cererii de despagubire, Florin Sora, care in perioada 2013 – 2017, ar fi fost asociat cu Nasleu in firma K1 Official Romania SRL, firma care se ocupa cu organizarea de gale de kickboxing.

Pentru a obtine introducerea pe ordinea de zi la ANRP si aprobarea despagubirilor, Florin Sora a apelat la Ionut Nasleu, cunoscand faptul ca acesta a fost secretar de stat la ANRP, in guvernul Victor Ponta.

“Conform DNA, Nasleu, la vremea respectiva proaspat director interimar la Piete SA, a promis ca va interveni la premierul de atunci, Sorin Grindeanu, si la seful de cabinet al acestuia, Alexandru Chirila, pentru ca seful ANRP sa aprobe dosarul in prima sedinta, acceptand promisiunea lui Sora ca-i va da da banii necesari pentru a achita un apartament pe care Nasleu l-a achizitionat in Bucuresti – 100.000 euro plus TVA”, scrie pressalert.ro, publicatie online apartinand jurnalistului Dragos Bota, omul de imagine al vicepremierului Sorin Grindeanu.

Din ancheta procurorilor DNA a reiesit ca Nasleu s-ar fi intalnit cu Alexandru Chirila, fost lucrator la UM 0962, serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne, cel care i-a fost si el consilier personal lui Nicolae Robu inaintea lui Nasleu, si presedintele ANRP George Baesu, cu care se stia de cand a fost secretar de stat la ANRP, dar fara vreun rezultat.

Nu s-au acordat niciun fel de despagubiri, lucru confirmat, ulterior, si de instanta. Dosarul de coruptie, in care au fost trimisi in judecata si doi avocati, va fi judecat, in prima instanta, de Curtea de Apel Bucuresti, pe rolul careia se afla, in prezent (8459/2/2022 (3796/2022). De remarcat ca Selavardeanu Claudita mai este trimisa in judecata intr-un alt dosar instrumentat de DNA, in care este acuzata ca ar fi oferit unei firme specializate in retrocedari din Pitesti datele a 36 de persoane indreptatite sa primeasca despagubiri.

Deocamdata, Ionut Nasleu, care mai are o condamnare definitiva de 2 ani si opt luni de inchisoare pentru santaj, a refuzat sa comenteze acuzatiile procurorilor in noul dosar penal in care a fost trimis in judecata.

In conditiile in care DNA Serviciul Central inca nu a facut publice detalii din aceasta ancheta, putem specula faptul ca atat vicepremierul Sorun Grindeanu, cat si presedintele ANRP, George Baesu, ar fi fost audiati in calitate de martori… (G.I.)

Sursa foto: Facebook / Ionut Nasleu

Leave a Reply