Braconier retinut de politisti, dupa ce a postat pe Facebook un videoclip in care il ameninta cu arma pe un cunoscut

Un brasovean a fost retinut de Politie, fiind cercetat in cadrul unui dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, amenintare si braconaj, dupa ce a postat pe o retea de socializare un videoclip in care a amenintat cu acte de violenta un alt barbat.


Politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Brasov – Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de amenintare, in urma aparitiei videoclipului, si l-au identificat pe autor, ca fiind un barbat de 50 de ani, din localitatea Recea.

In urma unor perchezitii efectuate la domiciile acestuia, politisti au descoperit o pusca, detinuta fara drept.

In urma cercetarilor efectuate au rezultat date potrivit carora persoana banuita de savarsirea faptei ar fi comis si mai multe acte de braconaj cinegetic.

Astfel, la data de 9 ianuarie, politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Brasov au efectuat doua perchezitii domiciliare la locuintele situate pe raza localitatii Recea apartinand barbatului in varsta de 50 ani.

In cadrul activitatilor desfasurate au fost identificate o arma letala, tip pusca, supusa autorizarii si cartusele aferente acesteia, detinute fara respectarea normelor legale in vigoare, acestea fiind confiscate, in vederea continuarii cercetarilor“, a precizat IPJ Brasov.

In baza probatoriului administrat in cauza, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore.

Cercetarile sunt continuate in cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Fagaras. (I.P.)

Leave a Reply