Soferita beata care a accidentat mortal doua fete pe o strada din Bucuresti, condamnata definitiv la 4 ani si jumatate de inchisoare. Firma de asigurare obligata sa plateasca 800.000 de euro

Curtea de Apel Bucuresti a condamnat-o definitiv, miercuri, pe soferita care a accidentat mortal doua fete in zona Andronache din Capitala, la 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare, informeaza Agerpres.


CAB a respins apelul soferitei si a mentinut sentinta aplicata in august 2022 de Tribunalul Bucuresti.

Potrivit deciziei instantei, Marcela Leonte a primit 4 ani pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa si 1 an si 6 luni pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului sau a altor substante. Cele doua pedepse au fost contopite si, prin aplicarea unui spor, a rezultat 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

Pe latura civila, judecatorii au decis ca SC Asigurare Reasigurare City Insurance SA (companie aflata in faliment) sa plateasca, prin lichidator judiciar CITR filiala Cluj SPRL, peste 800.000 de euro reprezentand daune morale si materiale, catre sase parti civile din dosar (membri familiilor celor doua fete).

De mentionat ca dosarul a fost inregistrat pe rolul instantei in aprilie 2021, insa judecatorii au identificat mai multe nereguli in rechizitoriul intocmit de procurori.

Magistratii au dat atunci un termen procurorilor sa spuna daca mentin trimiterea femeii in judecata, cu inlaturarea neregularitatilor, sau solicita restituirea cauzei.

Procurorii au decis insa sa mentina trimiterea in judecata, fara a inlatura neregulile constatate, iar instanta a dispus ca dosarul sa se intoarca la Parchet, pentru refacerea rechizitoriului.

Pe 27 februarie 2021, Marcela Leonte, in varsta de 57 de ani, a pierdut controlul masinii pe care o conducea pe o strada in zona Andronache din Capitala, a lovit un stalp, dupa care masina a fost proiectata pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetita de 6 ani si o fata de 20 ani. Cele doua victime au fost transportate de urgenta la spital, insa nu au mai putut fi salvate.

Imediat dupa accident, femeia de la volan a fost agresata de rudele fetelor accidentate, fiind transportata si ea la spital. De asemenea, si sotul femeii, aflat pe scaunul dreapta de langa sofer, a fost scos din masina de multimea furioasa si a fost batut.

In declaratia data la politie, soferita ar fi spus ca are permis de conducere de mai multa vreme, insa nu conduce constant si nu avea experienta pe o masina avand cutie automata de viteze. In acea zi s-ar fi urcat la volan pentru ca sotul ei consumase bauturi alcoolice. La un moment dat, ar fi incurcat pedalele masinii si ar fi apasat pe acceleratie in loc de frana, ajungand cu masina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele doua fete.

Ea a declarat ca nu a consumat bauturi alcoolice, insa a refuzat sa fie testata cu aparatul etilotest, astfel incat i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur in sange, la momentul producerii accidentului. (V.E.)

 

Leave a Reply