Transportul in comun din Timisoara, sub “lupa” politistilor locali. Ampla actiune de control in tramvaie, autobuze si troleibuze

Politistii locali din cadrul Biroului Transport Urban si Patrulare Navala au desfasurat, ieri si astazi, o ampla actiune pe mijloacele de transport in comun, dar si in statiile acestora, cu scopul prevenirii faptelor precum practicarea cersetoriei, consumul de alcool, aruncarea de deseuri, deteriorari si distrugeri, combaterea calatoriei fara bilet, oprirea si stationarea autovehiculelor in statiile de tramvaie, autobuze si troleibuze etc, dar si pentru constatarea  de diverse nereguli care trebuie remediate si prevenirea prezentei hotilor de buzunare in mijloacele de transport si in statiile acestora.


In cadrul actiunii au fost verificate un numar de 40 mijloace de transport si statii ale acestora, fiind aplicate trei sanctiuni contraventionale pentru consum de alcool si aruncarea de resturi, 83 de colante autovehiculelor oprite neregulamentar in statii, doua persoane fara adapost au fost predate la centrul social si au fost constatate 21 de nereguli precum statii STPT murdare, cu geamuri lipsa, lipsa cosurilor de gunoi etc, acestea fii transmise catre reprezentantii societatii in vederea luarii masurilor de remediere.

Politistii locali organizeaza periodic astfel de actiuni, pe langa patrularile zilnice, in vederea luarii masurilor legale in cazul celor care nu respecta legislatia in vigoare, dar si pentru prevenirea comiterii de fapte de natura contraventionala sau infractionala. (Politia Locala Timisoara – Biroul Relatii Publice si Registratura)

Leave a Reply