PE SURSE. Revenirea comisarului sef Florin Bolbos in functia de inspector sef adjunct la IPJ Timis, in linie dreapta. Azi, comisarul sef Aurel Scornea i-a eliberat biroul

Decizia prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a declarat nevinovati pe fostii sefi ai IPJ Timis, dupa opt ani de procese, in dosarul in care au fost trimisi in judecata de DNA Timisoara pentru mutarea unui agent de politie de la Recas la Lugoj, produce primele schimbari la varful Inspectoratului de Politie al Judetului Timis.


Surse demne de incredere ne-au anuntat ca, azi, comisarul sef Aurel Scornea, adjunct al inspectorului sef Alin Petecel, a eliberat biroul pe care-l ocupa de mai multi ani si s-a mutat in biroul lasat liber de celalalt adjunct, comisarul sef Dan Stoicanescu, care a castigat concursul pentru functia de sef al IPJ Arad.

Motivul evacuarii in graba a biroului este unul cat se poate de simplu: comisarul sef Florin Bolbos, care inainte de a fi “decapat” de procurorii anticoruptie detinea functia de inspector sef adjunct, va reveni in fotoliul pe care-l ocupa in ianuarie 2015.

Chiar daca chestorul Alin Petecel a incercat sa amane cat se poate de mult repunerea in functie a comisarului sef Florin Bolbos, ofiter care in perioada procesului a fost mutat la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Toxice, in cele din urma a fost sfatuit sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca definitiva, pentru a nu se trezi cu o plangere pentru abuz in serviciu.

In aceste conditii, este o chestiune de zile pana la revenirea lui Florin Bolbos in functia de adjunct, urmand sa aiba in coordonare Ordinea Publica, iar comisarul sef Aurel Scornea asteapta o eventuala imputernicire pe functia de adjunct care a fost detinuta de Dan Stoicanescu, cu responsabilitati pe Judiciar.

Carcotasii din cadrul IPJ Timis spun ca Aurel Scornea a fost atat de afectat de achitarea fostilor sefi ai IPJ Timis si de perspectiva de a-si pierde functia de adjunct al inspectorului sef, incat nu si-a mai aniversat – cu pompa si alai, ca de obicei – ziua de nastere, care a fost in 13 ianuarie.

Desigur, nici pentru Alin Petecel nu a fost o veste prea buna achitarea fostului inspector sef si a adjunctului sau, Florin Bolbos, intrucat, in 2015, cand s-a produs abuzul inexplicabil al procurorilor DNA, acesta ocupa doar o functie de sef de sectie, iar acum este destul de dificil sa aiba autoritate, sa se impuna, in fata fostilor sai sefi. (V.E.)

One thought on “PE SURSE. Revenirea comisarului sef Florin Bolbos in functia de inspector sef adjunct la IPJ Timis, in linie dreapta. Azi, comisarul sef Aurel Scornea i-a eliberat biroul

Leave a Reply