Un primar din Timis a platit 15.000 de euro unui artist din Gorj pentru a sculpta cu drujba un miel de lemn. In aceeasi bani a „intrat” ieslea de Craciun si personajele biblice

Primarul comunei Varias, Nicolae Birau, a starnit discutii aprinse in comunitate, dupa ce oamenii au aflat ca primaria a cheltuit 15.000 de euro pentru ieslea si personajele biblice care au fost expuse la targul de Craciun. In aceeasi bani, sculptorul George Bostanica, din Gorj, ar fi trebuit sa faca un show live original, adica sa sculpteze cu drujba un miel de lemn. De Ziua Nationala a Romaniei. Doar ca nimeni nu l-a vazut cand s-a achitat de aceasta obligatie contractuala.


De altfel, acesta a declarat pentru un post de televiziune central ca nu a avut niciun spectator.

„A fost ca in cazul cu cantareata aia, anul asta, de Revelion, cand canta singura pe scena intr-o piata goala. Asa m-am simtit eu”, a declarat sculptorul.

Totusi, se pare ca artisul nu si-a sincronizat declaratia cu cea a primarului, care este si copresedinte al Pro Romania Timis, care a confirmat faptul ca la showul cu drujba ar fi asistat mai multi localnici. „Au fost, sigur ca au fost oameni, au fost oameni care au trecut, au stat, a durat cateva ore toata lucrarea dansului”, spune primarul.

In timp ce Nicolae Birau incearca sa-i convinga pe alegatori ca investitia a meritat, pentru ca se va amortiza in anii viitori, ieslea din lemn, cu pruncul Isus, Maica Domnului, Iosif si un magarus, stau depozitate intr-un loc sigur, fara umezeala, pana la Craciunul viitor.

„Sunt lucrari facute manual, sculpturi din lemn masiv. Sunt piese care au 200 si de kilograme”.

Intre timp, oamenii continua sa comenteze, unii spunand ca ieslea a fost foarte scumpa, ca de banii astia se putea cumpara o masina buna sau reabilita o constructie edilitara, altii ca, daca primarul a hotarat ca este nevoie, iar primaria a avut bani, foarte bine.

Cu siguranta, importanta investitiei va fi evaluata de controlorii Camerei de Conturi Timis, care vor stabili daca banii au fost folositi in beneficiul comunitatii sau trebuie recuperati la bugetul comunei.

Potrivit unei anchete publicate, in februarie 2022, de ziarul Renasterea Banateana, Nicolae Birau are datorii de peste 500.000 de lei care au ajuns la scadenta, iar Judecatoria Sannicolau Mare a incuviintat, inca din 2020, executarea sa silita de catre debitori…. (Mara Ion)

Sursa: observatornews.ro

Leave a Reply