Perchezitii la firma afaceristului din Arad care l-a denuntat pe Florea Dascalu, directorul corupt din Ministerul Transporturilor. Ar fi castigat prin fals o licitatie de peste 6 milioane de euro

Zece perchezitii au loc joi intr-un dosar in care societatea Tredeco Holding din Ineu este suspectata ca ar fi falsificat documente de participare la o licitatie pentru a cistiga un contract de deszapezire pe mai multe loturi de drumuri nationale si autostrazi. Prejudiciul este estimat ,a peste 30 de milioane de lei.


Politistii efectueaza cercetari si strang documente in legatura cu o licitatie pentru deszapezire la care societatea, administrata de Marius Cozma, ar fi participat dar ar fi falsificat declaratia privind numarul masinilor de deszapezire, cu scopul precis de a aduna mai multe puncte in cadrul licitatiei, pentru a avea avantaj fata de ceilalti participanti.

Marius Cozma, administratorul Tredeco Holding, este denuntatorul din dosarul in care Florea Dascalu, director al Directiei Intretinere Autostrazi si Drumuri Nationale din CNAIR, este acuzat de luare de mita. Astfel, nu este exclus ca directorul din CNAIR sa fi fost cel care, acum, l-a denuntat pe Cozma.

”In aceasta dimineata, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, efectueaza 10 perchezitii, in judetul Arad”, anunta IGPR.

Activitatile se desfasoara la sediile si punctele de lucru a doua societati comerciale, precum si la sediul unei institutii locale, in vederea ridicarii de probe, pentru documentarea si probarea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, tentativa la savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Din cercetari, a reiesit ca o societate comerciala ar fi participat la o licitatie organizata de o institutie, unde ar fi depus mai multe inscrisuri false, in vederea castigarii unui contract de deszapezire pentru mai multe loturi de drumuri nationale si autostrazi, cauzand un prejudiciu de 30.247.825 de lei. (G.I.)

Leave a Reply