Victor Piturca, retinut de DNA! Fostul antrenor al Nationalei ar putea fi arestat preventiv in dosarul mastilor de protectie neconforme din perioada pandemiei

Victor Piturca (66 de ani) a fost retinut de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul privind achizitia de masti de protectie derulata in perioada pandemiei de coronavirus.


Fostul antrenor al Nationalei de fotbal a fost audiat la sediul DNA din Capitala in cursul zilei de duminica, iar luni a fost retinut. Astazi, urmeaza sa fie prezentat unui judecator de drepturi si libertati cu propunere de arestare preventive pentru 30 de zile.

Procurorii investigheaza un contract incheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de masti FFP3 catre Ministerul Sanatatii.

Banii au revenit firmei PAV Green Energy, al carei unic asociat este Alexandru Victorio Piturca (39 de ani), fost fotbalist si fiul lui Victor Piturca.

Suma invocata de procurori este de 11 milioane de lei (peste doua milioane de euro), bani incasati de catre firma familiei Piturca pentru niste masti neconforme.

Victor Piturca ar fi influentat accesul fiului sau la contractul cu Ministerul Apararii Nationale.

“Victor Piturca a fost retinut duminica seara. E in sediul DNA. E audiat din nou de anchetatori, iar azi va fi dus in fata instantei. E posibil ca anchetatorii sa ceara arestarea preventiva. Judecatorii vor stabili daca trebuie sa ramana in spatele gratiilor. Piturca ar fi ajutat la transportarea mastilor din China catre MApN. Procurorii spun ca mastile ar fi neconforme”, au dezvaluit surse judiciare.

Procurorii fac verificari cu privire la posibile fapte de coruptie comise de catre generalii MAPN, dar si fapte de evaziune fiscala. “Ma duc la DNA, maine. Nu am facut nimic. Am pus si eu bani, ca sa cumpere masti. Eu stiu ce-o fi facut ala?”, i-a spus Piturca unui prieten, cu 24 de ore inainte de a fi retinut.

Potrivit unor surse judiciare, in dosar a mai fost retinut si directorul general al Romarm, Gabriel Tutu.

Victor Piturca a mai fost cercetat de DNA pentru rezilierea contractului dintre fostul selectioner al nationalei Romaniei si FRF.

In iunie 2013, Victor Piturca a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in “Dosarul Valiza”.

Selectionerul Romaniei la acel moment a fost gasit vinovat de favorizarea patronului FCSB, Gigi Becali.

Victor Piturca este liber de contract din ianuarie 2020, cand a plecat de la CS Universitatea Craiova. A mai antrenat la FCSB, nationala Romaniei, FC Universitatea Craiova si Al Ittihad. (V.E.)

Sursa foto: fanatik.ro

Leave a Reply