Politisti de la Rutiera, acuzati ca au primit bani, bunuri si alte valori de la soferii opriti in trafic. Perchezitii efectuate de ofiterii DGA

In cursul zilei de astazi, 1 februarie a.c., organele de cercetare penala ale politiei judiciare din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, efectueaza un numar de 18 perchezitii domiciliare la locuintele apartinand unor politisti din cadrul IPJ Brasov, precum si la sediul unei subunitati de politie.


Totodata, sunt puse in executare un numar de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmarire penala.

Activitatile procedurale se desfasoara intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari privind savarsirea, de catre sase lucratori MAI din cadrul IPJ Brasov, a unor infractiuni de coruptie si asimilate, respectiv luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu si fals intelectual.

Lucratorii de politie judiciara din cadrul SJA Covasna au fost delegati sa efectueze activitati de urmarire penala cu privire la faptul ca, in perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei sase lucratori MAI ar fi pretins si primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri si alte valori, pentru nu-si indeplini atributiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica masuri contraventionale la regimul circulatiei rutiere.

Activitatea se desfasoara cu sprijinul lucratorilor din serviciile anticoruptie din judetele Arges, Buzau, Brasov, Dambovita, Harghita, Sibiu, Prahova, precum si al Gruparii de Jandarmi Mobile „Burebista” Brasov. In cauza s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA si de cel al DOS Brasov – BOS Covasna, din cadrul IGPR. (Directia Generala Anticorptie)

UPDATE: Cei cinci suspecți care au fost retinuti pentru 24 de ore ar putea ajunge in fata magistratilor de la Tribunalul Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru urmatoarele 30 de zile, relatează brasov.net.

Leave a Reply