Un medic stomatolog si un cabinet stomatologic, amendati cu cate 4.919 lei pentru ca au publicat fotografii cu tratamentul ortodontic al unui pacient

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a anuntat, marti, 31 ianuarie, ca a finalizat doua investigatii la un cabinet stomatologic si la un medic stomatolog, colaborator al cabinetului stomatologic, ambii operatori de date cu caracter personal, potrivit unui comunicat.


Astfel, s-a constatat ca:

– operatorul Dent Estet Clinic SA a incalcat dispozitiile art. 33 din Regulamentul (UE) 2016/679 si i s-a aplicat sanctiunea contraventionala a amenzii in cuantum de 4.919,2 lei (echivalentul a 1000 EURO) si o masura corectiva;
– operatorul medic stomatolog, colaborator al Dent Estet Clinic SA, a incalcat dispozitiile art. 6 alin. (1) lit. a) si ale art. 9 alin. (2) lit. a) din Regulamentul (UE) 2016/679 coroborat cu art. 12-14 din acelasi act normativ si i s-a aplicat sanctiunea contraventionala a amenzii in cuantum de 4.919,2 lei (echivalentul a 1000 EURO) si o masura corectiva.

Investigatiile au fost demarate ca urmare a unei plangeri transmise de o persoana vizata prin care s-a reclamat faptul ca operatorii Dent Estet Clinic SA si medicul colaborator i-au divulgat datele de sanatate in mediul online.

In cadrul investigatiilor efectuate, s-a constatat ca operatorii au divulgat informatii medicale referitoare la tratamentul ortodontic al petitionarului Autoritatii, constand intr-un set de fotografii si radiografii care se puteau corela cu numele persoanei, prin publicarea unui articol pe un blog de specialitate. Aceste informatii au fost publicate atat in scop stiintific, cat si in scop comercial.

Grupul Dent Estet este, in acest moment, cea mai complexa retea de servicii stomatologice din Romania si include 13 clinici in Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti si Cluj-Napoca, 4 centre integrate de radiologie digitala, primul si singurul departament ATI dintr-o clinica dentara din Romania, cu o echipa de 14 specialisti in anestezie, 5 studiouri foto Future Smile Design, 5 cabinete de psihologie si un program educational de management medical.

In Top Afaceri Romania 2022, Grupul DENT ESTET a luat premiul I pentru activitati de asistenta stomatologica. (R.G.)

Leave a Reply