Dorel Sandesc, medicul anului 2022, numit in functia de manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara

Seful Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Judetean Timisoara, medicul Dorel Sandesc, va deveni, incepand de luni, 6 februarie, managerul acestui spital. Ordinul numirii in functie a fost semnat, deja, de catre ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.


Considerat unul dintre cei mai buni specialisti ATI din lume, profesorul doctor Dorel Sandesc a fost desemnat de catre un juriu international “Medicul anului 2022”, in cadrul Galei Romanian Healthcare Awards (RHA), premiu pe care l-a dedicat eroilor Revolutiei din 1989.

Medicul timisorean este si presedinte al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, precum si presedintele Asociatiei pentru ATI “Aurel Mogoseanu”, cu care a castigat premiul Campania Anului pentru proiectele majore de voluntariat.

De asemenea, Sectia ATI a Spitalului Judetean Timisoara pe care Dorel Sandesc o conduce din 2002, i-a revenit trofeul pentru cea mai buna echipa medicala a anului. Distinctia vine la 10 ani dupa ce, in 2022, Sandesc s-a numarat printre singurii 3 medici din Europa care au fost alesi in conducerea Federatiei Mondiale a Societatilor de Anestezie, cea mai mare organizatie stiintifica din domeniul ATI.

Dorel Sandesc a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu” din Cluj-Napoca, in 1985, iar din 2002 este doctor in stiinte medicale, specialitatea ATI. Ca profesor universitar de ATI, preda la Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timisoara, unde detine si functia de prorector Dezvoltare Academica si director al Departamentului X – Chirurgie II.

Dorel Sandesc il inlocuieste in functie pe Sorin Barac, aflat la conducerea Spitalului Judetean Timisoara din 1 martie 2022. (Mara Ion)

Foto: Valentina Sarosi

Leave a Reply