Angajata unei banci din Medias, retinuta de politisti sub acuzatia ca ar fi retras fraudulos din conturile clientilor aproape 400.000 de lei si 63.000 de euro

Politistii au retinut-o, in urma cu doua zile, pe angajata unei banci din municipiul Medias, care este acuzata ca, timp de opt ani, ar fi retras fraudulos bani din conturile a opt clienti, in valoare totala de 389.271 de lei si 63.073 de euro, informeaza Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Sibiu.


La data de 1 februarie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Sibiu au retinut o medieseanca in varsta de 57 de ani, cercetata penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, frauda informatica, efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic si fals material in inscrisuri oficiale.

In fapt, femeia este banuita ca, in perioada 2015 – 2022, in calitate de angajata a unei unitati bancare cu punct de lucru in municipiul Medias, ar fi retras in mod repetat si fraudulos diverse sume de bani din conturile a 8 clienti ai bancii, cauzand un prejudiciu de 389.271 de lei si 63.073 de euro.

In baza probatoriului administrat, politistii sibieni au luat masura retinerii persoanei in cauza pentru 24 de ore, urmand a fi prezentata unitatii de parchet competente in vederea aplicarii unei masuri preventive”, potrivit IPJ Sibiu.

Cercetarile sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu. (V.E.)

Leave a Reply