Parcarea din spatele magazinului Bega a revenit in domeniul public al Timisoarei. “Acum putem demara proiectul pentru a construi aici o parcare multinivel”, anunta primarul Dominic Fritz

Parcarea din spatele magazinului Bega, care a fost explotata de una dintre firmele fratilor Cristescu, a revenit in domeniul public al municipiului, incepand de joi dimineata, dupa ce Primaria Municipiului Timisoara a castigat definitiv, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procesul pentru acest teren. In prima faza, parcarea va putea fi folosita in sistem TimPark, aflandu-se in zona verde, ulterior urmand ca pe acest teren sa construim o parcare multietajata de cateva sute de locuri.


„De astazi, terenul din spatele magazinului Bega este si de facto in proprietatea orasului. Am aparat interesele timisorenilor pana la Inalta Curte de Casatie si, in decembrie, am castigat definitiv procesul. Acum putem demara proiectul pentru a construi aici o parcare multinivel de cateva sute de locuri, pentru a rezolva o parte din problemele pe care le au soferii care vin in zona centrala a orasului”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

In dimineata zilei de joi, barierele fostei parcari private au fost ridicate, iar angajatii TimPark au montat semnele care indica faptul ca aceasta parcare face parte din zona verde a municipiului.

Va reamintim ca Primaria Municipiului Timisoara are o strategie complexa de constructie de parcari multietajate, in zonele in care exista o lipsa acuta de locuri de parcare, cel mai avansat proiect fiind cel al constructiei parcarii multinivel de 250 de locuri din zona Spitalului de Copii. (I.P.)

Leave a Reply