Primaria Timisoara face ultimele pregatiri pentru ca Piata Unirii sa devina kilometrul 0 al Capitalei Europene a Culturii, in 17 februarie, ora 19

In 17 februarie seara, Piata Unirii devine kilometrul 0 al Capitalei Europene a Culturii si loc de intalnire pentru toti cei care doresc sa fie parte din evenimentul de deschidere festiva a programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023. Vizitatorii vor avea parte de o experienta sonora si vizuala deosebita, care va aduce pe scena proiecte dintre cele mai diverse si de pe toate meleagurile lumii artistice – nationale si internationale. Se va asigura derularea in conditii optime a tuturor manifestarilor programate, iar Primaria Municipiului Timisoara face ultimele pregatiri in acest sens.


Sapte strazi din cartierul Cetate, conexe Pietei Unirii, vor fi inchise in data de 17 februarie, intre orele 17 – 5 (a doua zi dimineata). Traficul va fi complet restrictionat, atat pentru intrarea, cat si pentru iesirea autovehiculelor. Astfel, riveranii sunt rugati sa aiba acest lucru in vedere, in cazul in care vor dori sa circule cu masina pe strazile respective.

De asemenea, pentru montarea scenei si a echipamentelor tehnice, dar si pentru a face fata fluxului crescut de vizitatori, terasele din Piata Unirii vor fi ridicate temporar incepand cu 14 februarie, ora 17, pana in 18 februarie, ora 10. Incepand din 15 februarie, ora 17, pana in 18 februarie, ora 10 vor fi ridicate si terasele din zona extinsa si de pe strazile adiacente.

Operatorii economici din Piata Unirii au fost informati si consultati pentru aceste demersuri de catre Primaria Municipiului Timisoara si de catre echipa care gestioneaza evenimentul de deschidere.

Chiar daca alte orase au ales sa inchida complet locul de desfasurare a evenimentului de deschidere, Primaria doreste ca operatorii economici sa functioneze in continuare si sa aiba puncte interioare de servire. O parte dintre operatori deja au in plan sa furnizeze meniuri speciale de tip takeaway in pregatire pentru evenimentul de deschidere.

Strazile pe care va fi inchis traficul rutier sunt:

–        Bulevardul Regele Mihai 1 (Piata Marasti – statia de taxi)

–        Str. Oituz

–        Str. Regimul Vanatori 5

–        Str. Matei Corvin

–        Str. Paul Chinezul

–        Str. George Cosbuc

–        Str. Palanca

Programul evenimentului de deschidere pentru Timisoara 2023 poate fi consultat aici:

https://opening.timisoara2023.eu/program/

(Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply