Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, acreditata international la cel mai inalt nivel

Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara anunta cu bucurie acreditarea internationala de catre Agentia Independenta de Acreditare si Rating – IAAR.


Acreditarea este recunoscuta de World Federation of Medical Education (WFME), European Quality Assurance Register in Higher Education (EQAR) si European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA).

„Aceasta reprezinta, la nivel international, cel mai inalt nivel de acreditare in educatia medicala, iar succesul se datoreaza coeziunii si muncii in echipa a intregii comunitati academice. De aceea, tin sa multumesc tuturor cadrelor didactice ale Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara pentru implicarea si efortul facut in implinirea acestui deziderat, care ne onoreaza”, a declarat prof. univ. dr. Octavian Cretu, rectorul UMFVBT.

Acreditarea internationala fost acordata in 27 ianuarie 2023, cand a avut loc o reuniune regulata a Consiliului de Acreditare pentru a revizui materialele Comisiilor de Experti Externi (CEE), ca parte a acreditarii internationale institutionale si de specialitate.

Acreditarea Internationala este o procedura de evaluare a conformitatii programelor educationale cu standardele internationale si europene de calitate, realizata de agentiile de acreditare care sunt membre ale Asociatiei Europene pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior ENQA si sunt inregistrate in Registrul European de Asigurare a Calitatii pentru Invatamantul Superior EQAR. (UMF Timisoara – Diana Mihai, ofiter de presa)

Leave a Reply