Scene dintr-un film cu Mickey Rourke, avand ca subiect culisele numirii Procurorului General al Romaniei, filmate in biroul unui avocat din Oradea

Biroul societatii de avocatura Doseanu & Asociatii, care se afla in Palatul Apollo, una dintre bijuteriile arhitectonice ale municipiului Oradea, va deveni, pentru cateva zile, platou de filmare pentru un monstru sacru al cinematografiei mondiale.


Actorul Mickey Rourke, alaturi de Anthony Delon, Elisabetta Pellini si actorii romani Dorel Visan, Ela Ionescu, Magda Catone, Razvan Vasilescu fac parte din distributia filmului „21 de rubini”, care se va turna la Oradea.

In noul film al producatorului Silviu Ciobanu, regizat de preotul Ciprian Mega, ar fi trebuit sa joace si Monica Belluci, dar calendarul filmarilor echipei din Romania nu s-a suprapus peste cel al marii actrite, astfel ca tolul a fost incredintat altei actrite bine cotate.

„Sunt in Romania, la Oradea, unde luni (6 februarie n.t.) voi incepe munca (la n.r.) un film. O productie romaneasca, cu un realizator tanar, un film care are doua particularitati, placute amandoua: prima este ca ma voi reintalni cu Mickey Rourke pentru filmari, iar a doua este că regizorul este un tanar preot ortodox. Religia da un fel de inspiratie aparte. Tipul e serios, a avut filme selectate la Berlin, la Moscova”, a transmis fiul lui Alain Delon, Anthony, intr-o filmare postata pe instagram.

Subiectul filmului pare desprins din culisele ocuparii marilor functii din Romania zilelor noastre. Potrivit scenariului, tensiunile politice de la sfarsitul anului 2022 o aduc pe Nina, interpretata de Corina Moise, in atentia publica, numele ei fiind vehiculat pentru pozitia de Procuror General al Romaniei.

Numirea in aceasta functie depinde, insa, de Mickey Mandovanis (Mickey Rourke), Secretar de Stat al Guvernului american, si de Nicoletta Delalachiessa (Elisabetta Pellini), reprezentanta Comisiei Europene.

Intalnirile cu acestia se transforma intr-un veritabil examen, care, dublat de cautarile artistice si de relatia amoroasa cu Yuri, ii dezvaluie Ninei chipul societatii in care traieste.

„E un film in care se spune, fara perdea, cum se fac aceste numiri, in realitate. E un film care va deranja prin anumite locuri”, atrage atentia producatorul Silviu Ciobanu.

Locul unde procurorul din „21 de rubini” isi desfasoara activitatea a fost ales dupa multe cautari. E sediul societatii de avocatura Doseanu & Asociatii din Palatul Apollo, unde, in mod obisnuit, se fac strategii pentru cauzele civile si penale, unde se inoveaza in materie de servicii juridice. Firma de avocatura a incomodului Razvan Doseanu tocmai ce s-a mutat acolo, la finele anului 2022.

De ce a fost aleasa aceasta locatie pentru  a materializa cadrul pentru unde isi desfasoara activitatea inalta oficialitate?

„Aveam nevoie de un birou somptuos pentru procurorul sef, la Parchet oricum nu se putea filma fiindca filmarile se vor face in cursul saptamanii. Am vazut mai multe locatii si am decis ca biroul avocatului Doseanu se preteaza  a fi biroul unei inalte oficialitati”, spune transant producatorul.

Alte locatii pentru filmari sunt tot cladiri reprezentative pentru Oradea, alese in functie de tema filmului: Teatrul Regina Maria din Oradea, Casa Darvas La Roche, Sinagoga evreiasca, o cabana vanatoreasca, un restaurant select, unde se filmeaza petrecerea oficiala. Acolo va canta chiar Loredana Groza cu bandul ei.

Scene din acest film au mai fost filmate in Dobrogea si vor fi folosite in varianta finala a celor „21 de rubini”, insa tema filmului s-a schimbat „in functie de realitatile geopolitice”, mai spune producatorul Silviu Ciobanu.

„21 de rubini” este un film pe care, dupa cum spune producatorul Silviu Ciobanu, echipa vrea sa-l prezinte la Festivalul de Film de la Cannes. Aceasta, dupa ce, recent, filmul preotului-regizor Ciprian Mega, „Glasul care striga in pustie”, a luat doua premii importante la Festivalului International de Film de la Moscova. Premiul criticilor „pentru contributia majora la cinematografia mondiala” si Premiul pentru cel mai bun actor. (V.E.)

Sursa: BihorJust.ro

Leave a Reply