Tobosarul Ovidiu Andris, noul director al Filarmonicii Banatul. Muzicianul a castigat concursul organizat de Primaria Timisoara

In urma finalizarii concursului de proiecte de management de la Filarmonica Banatul, Ovidiu Andris este noul director al institutiei. Este absolvent al liceului de muzica Ion Vidu din Timisoara, licentiat cu distinctia Summa cum laude la Universitatea de Muzica si Teatru din Hamburg si a obtinut diploma de masterat la Academia de Orchestra a Filarmonicii de Stat din acelasi oras.


In 2017, a fondat Trib’Art, cunoscuta drept Tribul Artistic – asociatie din Timisoara ce deruleaza proiecte culturale locale, nationale si internationale. In completarea studiilor, a obtinut certificari de management cultural din partea Institutului National pentru Cercetare si Formare Culturala si a Cursului International de Management Cultural SuCarMus (Sustainable Career in the Music Sector).

Din pozitia de manager cultural, Ovidiu Andris a coordonat proiecte reprezentative pentru domeniul muzical-educational, precum Romanian Chamber Orchestra, unul dintre cele mai importante proiecte dedicate muzicii clasice din Romania, unic prin structura ansamblului – reuneste 21 de muzicieni romani care fac performanta atat in tara cat si in unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii).

Eufonia este cel mai important festivalul de muzica clasica de camera din vestul tarii, recunoscut nu doar pentru nivelul ridicat al actului artistic, dar si pentru concertele de muzica clasica sustinute in comunitati aparte: spitale, muzee, penitenciare, statiuni balneo-climaterice, manastiri, sau zone rurale defavorizate.

In ultimii ani, a fost implicat in productia unora dintre cele mai importante evenimente ale Asociatiei TM2023 – Capitala Europeana a Culturii, precum Café 21, Impuls Fabric, Dante21, Festivalul Luminii TM2021, Sport21, Memoriile Cetatii.

Doua dintre cele mai recente reusite manageriale sunt admiterea lui in programul de Management Training organizat de MOST Music (program european ce isi propune sa dezvolte scena World Music din Balcani) si performanta de a transforma Tribul Artistic in prima asociatie din Romania membra a European Music Council si International Music Council. (Filarmonica Banatul Timisoara)

Leave a Reply