FLAGRANT! O fosta angajata a Primariei Arad, retinuta de DNA Timisoara intr-un dosar de trafic de influenta de aproape 95.000 euro. Femeia, o apropiata a europarlamentarului Gheorghe Falca

Fosta angajata a Primariei Arad, Teodora Ciunta (Dora), a fost retinuta de catre procurorii DNA Timisoara si urmeaza sa fie prezentata la instanta cu propunere de arestare preventiva. Femeia este acuzata ca ar fi pretins unei persoane peste 90.000 de euro, afirmand ca are influenta asupra unor membri din conducerea Consiliului Judetean Arad, din conducerea unor unitati sanitare si asupra unui europarlamentar pentru a facilita angajari in diverse posturi si obtinerea de fonduri europene, a fost retinuta, urmand ca marti sa fie prezentata instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ea este acuzata de opt fapte de trafic de influenta, conform DNA.


”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus efectuarea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 06 februarie 2023, a unei suspecte, pentru comiterea a opt infractiuni de trafic de influenta”, comunica DNA,

Conform procurorilor, in perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoana, martor in cauza, suma totala de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lasand sa se creada ca ar avea influenta asupra unor persoane din conducerea Consiliului Judetean Arad, din conducerea unor unitati sanitare si asupra unui europarlamentar si ca-i va determina pe acestia sa faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil in cadrul unei unitati spitalicesti, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiasi persoane in cadrul unor spitale sau in cadrul Penitenciarului Arad, obtinerea a doua finantari din fonduri europene pentru familia martorului.

”In contextul mentionat mai sus, la data de 06 februarie 2023, suspecta ar fi fost surprinsa in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentand cea de-a doua transa de bani pretinsa pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical in cadrul unui spital. Suspectei i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”, precizeaza DNA.

Dora Ciunta a studiat Ingineria Sistemelor Biotehnice si Ecologice la Facultatea de Inginerie, Turism si Protectia Mediului din cadrul UAV Arad si a fost consilier la Biroul Relatii Externe din cadrul Primariei Arad pana in anul 2019. Potrivit ultimei declaratii de avere depusa in 2019, Dora Ciunta avea un salariu anual de 23942 lei, respectiv doar o proprietate in Curtici, de 340 mp construiti, pe care a dobandit-o ca „donatie”.

Primaria a reactionat la informatiile potrivit carora Teodora Ciunta ar fi angajata institutiei. ”Ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public cu privire la faptul ca o angajata a Primariei Arad ar fi fost retinuta de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara pentru comiterea a opt infractiuni de trafic de influenta, Primaria Municipiului Arad face precizarea ca persoana in cauza nu mai este angajata a institutiei noastre din anul 2019, cand a demisionat din functia pe care o detinea in cadrul Primariei Municipiului Arad”, transmite Primaria.

Si reprezentantii CJ Arad au transmis un punct de vedere, in care afirma ca nu au nicio implicare in acest caz. “Nu a existat nicio solicitare a procurorilor privind persoane sau documente, nu au fost persoane invitate la audieri, pentru simplul motiv ca nu exista o implicare a Consiliului Judetean in acest caz.

In relatia cu persoane neavizate, oricine poate pretinde ca are capacitate de influenta, dar asta nu inseamna ca asa si este. Consiliul Judetean Arad nu organizeaza concursurile de angajare din unitatile din subordine, nu delega functionari in comisiile de concurs.

Suspecta retinuta de DNA nu a fost angajata a Consiliului Judetean Arad si nu este in relatii de serviciu sau de colaborare cu Consiliul Judetean Arad. Nu are niciun fel de influenta asupra conducerii Consiliului Judetean sau a aparatului executiv al CJ Arad”.

Marti, femeia urmeaza sa fie prezentata Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply