Calatorii pana la marginile Universului Observabil, la Iulius Town Timisoara. Ce poti vedea la Planetariul gonflabil din Atrium? (P)

Aventurile la Iulius Town continua si in 2023, iar dupa ce ai „patruns” in Lumea Oceanelor, te provocam sa faci o „vizita” in Univers, acolo unde nu credeai ca vei ajunge vreodata. Te poti „desprinde” de pe Terra, in perioada 9 – 19 februarie si vei putea descoperi misterele constelatiilor, vei zari marginile Universului Observabil, vei afla istoria telescopului si se va pune in discutie daca exista sau nu viata extrateresta. Calatoria fascinanta, plina de culoare si imagini fabuloase este destinata curiosilor de toate varstele, cuprinde patru proiectii diferite, iar pretul unui bilet este de 30 lei.


Iulius Town ti-a pregatit o noua misiune, care iti ofera posibilitatea sa explorezi Universul. Astfel, in Atrium, in perioada 9 – 19 februarie va fi reinstalat planetariul gonflabil, ce va oferi si de aceasta data spectacole full-dome si in programul caruia sunt incluse patru proiectii cu tematica de astronomie, destinate tuturor categoriilor de varsta.

La prima proiectie – „De pe Terra in Univers” – curiosii vor putea descoperi splendoarea corpurilor ceresti din Sistemul Solar, vor „calatori” catre locurile de nastere ale stelelor, dar si in locurile unde aceastea s-au stins. De asemenea, vor putea ajunge mai departe de Calea Lactee, vor traversa imensitatea inimaginabila a miliardelor de galaxii si vor zari marginile Universului Observabil, la circa 14 miliarde de ani lumina. Toate imaginile sunt insotite de explicatii audio.

Cea de a doua proiectie se adreseaza copiilor si este vorba despre „Patrula Zula – Cu picioarele pe Pamant”. Aceasta este bazata pe serialul TV de succes, Patrula Zula, care a ajuns in 200 de milioane de locuinte din intreaga lume si care prin intermediul personajelor ii invata pe cei mici despre formarea si dezvoltarea planetei Pamant si despre formele de viata pe care o numesc casa.

Proiectia „Lumi indepartate – viata extraterestra” este cea de-a treia si incearca sa raspunda la cateva intrebari pe care fiecare dintre noi ni le punem. Exista viata extraterestra? Oare extraterestrii calatoresc prin spatiu si viziteaza Pamantul? Speram sa te lamuresti macar in cateva dintre aceste privinte si garantam ca vei pleca cu noi informatii.

Ultima proiectie „Doua bucati mici de sticla – Uimitorul Telescop” prezinta istoria telescopului de la prima luneta a lui Galileo, la luneta unui copil ce folosea doua bucati mici de sticla, pana la lansarea telescopului spatial Hubble al NASA si telescoapele viitorului. Vizand sa atraga publicul de toate varstele, spectacolul exploreaza descoperirile facute de astronomi in ultimii 400 de ani.

Cupola gonflabila a planetariului are un diametru de 8 metri si este dotata cu un proiector digital si scaune confortabile. Pretul unui bilet este de 30 de lei pentru o proiectie, iar la achizitionarea a doua bilete pentru doua spectacole, se va acorda o reducere 10 lei. Biletele se pot cumpara de la intrarea la eveniment. (I.P.)

NOTA: Programul spectacolelor poate fi consultat pe pagina iuliustown.ro.

Leave a Reply