Doar arest la domiciliu pentru Dora Ciunta, fosta angajata a Primariei Arad inculpata intr-un dosar de coruptie. VEZI lista martorilor cu care nu are voie sa comunice

Acuzata ca ar fi pretins unei persoane peste 90.000 de euro, sub pretextul ca ar avea influenta asupra unor membri din conducerea Consiliului Judetean Arad, din conducerea unor unitati sanitare si asupra unui europarlamentar – cel mai probabil, Gheorghe Falca – pentru a facilita angajari in diverse posturi si obtinerea de fonduri europene, Teodora Ciunta, fosta angajata a Primariei Arad, a fost retinuta pentru 24 de ore si prezentata instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.


Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a declinat, oarecum, propunerea procurorilor DNA Timisoara si a decis luarea unei masuri preventive mai blande.

Respinge propunerea Pachetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, in dosarul nr. 140/ P/2022. Dispune luarea masurii preventive a arestului la domiciliu fata de inculpata Ciunta Teodora, constand in obligatia de a nu parasi imobilul situat in orasul Curtici, str. (…), judetul Arad, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza, pe o durata de 30 de zile incepand cu data de 07.02.2023 pana la data de 08.03.2023, inclusiv.

Pe durata arestului la domiciliu, instituie in sarcina inculpatei Ciunta Teodora, urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte in fata organului de urmarire penala, a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemata; b) sa nu comunice cu martorii Ardelean Loredana-Claudia, Andrica Madalina Andreea, Leac Geanina, Ardelean Claudiu-Ioan, Andrica Darius Daniel, Andrica Teodora Andrada, Chimiec Daniel si Chimiec Larisa Georgiana, direct sau indirect, pe nicio cale.

Desemneaza IPJ Arad sa supravegheze executarea masurii dispuse. Atrage atentia inculpatei ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care ii revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza de UP) 11/2023, pronuntata in 07.02.2023.

Hotararea Tribunalului Timis nu este definitiva, ci poate fi contestata in 48 de ore de la comunicare. Este posibil ca reprezentantii Ministerului Public sa insiste cu arestarea preventiva a Teodora Ciunta, in ciuda fostelor protectii de care a beneficiat din partea lui Gheorghe Falca, si sa astepte un verdict definitiv din partea Curtii de Apel Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply