Cladirea Colegiului National “Ana Aslan” din Timisoara, reabilitata printr-o investitie de 1,5 milioane de euro, obtinuta de primarie prin PNRR

Primaria Timisoara a obtinut finantare pentru inca doua proiecte de eficientizare energetica. Contractele pentru fonduri europene au fost semnate. Primaria Municipiului Timisoara a obtinut o finantare de 29,6 milioane de lei pentru doua proiecte de eficientizare energetica la Colegiul Ana Aslan si la Clinicile Noi de la Spitalul Municipal de Urgente Timisoara.


Toate proiectele vizeaza eficientizarea energetica a cladirilor publice ale municipiului. Proiectele sunt finantate prin Componenta C5 – Valul Renovarii – din Planul National Redresare si Rezilienta (PNRR) 2020-2026.

Aceste finantari pentru eficientizare energetica de scoli si spitale se adauga celor pentru care deja am semnat contractele luna trecuta: campusurile Colegiului Coanda si Liceului Alimentar. Toate sunt cladiri care nu au beneficiat de investitii consistente de decenii si sunt folosite de mii de persoane – fie ca sunt elevi, cadre didactice sau personal medical si pacienti.

Acum ca avem asigurata finantarea, finalizam proiectarea si trecem la organizarea licitatiilor pentru executie ca sa schimbam conditiile si confortul termic in aceste cladiri. Felicit echipele din primarie si din institutiile subordonate ca in ultimii doi am reusit sa castigam proiecte de peste jumatate de miliard de lei fonduri europene cu care imbunatatim conditiile de viata ale timisorenilor”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termica a peretilor exteriori, a planseului superior si a celui inferior, inlocuirea tamplariei. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, iar o cincime din necesarul cladirii va fi furnizat din surse regenerabile. Valoarea contractata este de 6.402.703 lei (TVA inclus).

Eficientizarea energetica de la Clinicile Noi vizeaza reabilitarea termica a cladirilor Spitalului Municipal de pe strada Gheorghe Dima, nr. 5. Sunt vizate mai multe interventii precum anveloparea exterioara, reabilitarea retelei de apa calda de consum, modernizarea sistemului de climatizare si ventilare mecanica si realizarea unui sistem de management energetic integrat al cladirii. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru incalzirea apei de consum si pentru iluminatul cladirii, 5% din necesarul cladirii va fi furnizat prin surse regenerabile. Valoarea contractata este de 23.198.898 lei (TVA inclus).

Primaria Municipiului Timisoara are contracte de finantare semnate pentru 19 obiective de investitii in valoare de aproape 570 de milioane de lei prin fonduri europene in ultimii 2 ani. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply