Tragedia de la Bucuresti, cu o femeie sfasiata de caini, are efect si la Timisoara! Politistii locali, in cautarea cainilor de lupta si a cainilor fara stapan

Ca urmare a sesizarilor de la cetateni, Directia Generala a Politiei Locale Timisoara a organizat ieri o ampla actiune pe linia verificarii modului in care proprietarii de caini din zona de nord a orasului respecta legislatia in vigoare referitoare la detinerea si ingrijirea acestor animale de companie, actiune la care au participat si politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis – Biroul Protectia Animalelor, reprezentanti ai Primariei Timisoara – Directia Calitatea Vietii si ai societatii de ecarisaj Danyflor.


Au fost verificati mai multi detinatori de caini din cartierele Aradului si Lipovei, de pe strazi precum Pop de Basesti, Penes Curcanul, dar si din zona Kuncz, fiind aplicate un numar de patru sanctiuni in valoare totala de 11.700 lei pentru lasarea in libertate a animalelor de companie, nedeclararea cainilor periculosi si nerespectarea prevederilor legale privind sterilizarea patrupedelor, fapte prevazute de Legea 61/1991, OG 55/2002, OUG 155/2001.

Totodata, reprezentantii Danyflor au depistat si ridicat un numar de cinci caini fara stapan, din zonele Aradului si Lipovei. Astfel de actiuni de verificare vor fi organizate si in perioada urmatoare. (Politia Locala Timisoara – Biroul Relatii Publice si Registratura)

Leave a Reply