Brigada Antiterorista de la SRI, inclusa in misiunile integrate de ordine publica, cu Jandarmeria si Politia, la deschiderea oficiala a programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii (CEC) 2023

Sute de forte de ordine si voluntari vor fi in strada, in perioada 17 – 19 februarie, cand are loc deschiderea oficiala a programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii (CEC) 2023, inclusiv o echipa de voluntari din Japonia, care a fost prezenta si la deschiderea anului CEC Sibiu 2007.


Organizatorii au anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca la evenimentele organizate cu prilejul deschiderii CEC 2023 sunt asteptate zilnic in Timisoara peste 16.000 de persoane.

Inspectorul-sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Timis, colonel Nicolae Slev, a precizat ca in jur de 150 de jandarmi vor asigura masurile de ordine si siguranta publica la evenimentul de saptamana viitoare.

“In sprijin avem si efective de la Gruparea Mobila de Jandarmi Timisoara, iar misiunea se executa in sistem integrat cu celelalte forte. Vorbim de Politia Nationala, Politia Locala, cei de la ISU, pe partea lor, si Brigada Antiterorista din cadrul SRI, care a fost prezenta la sedinta de cooperare si care va fi prezenta si la evenimentul nostru, pentru a asigura ordinea publica.

Nu cred ca exista riscuri, dar masurile preventive sunt foarte importante si le vom lua, inclusiv cu structura noastra de actiuni speciale si antiteroriste cu echipamentul specific, care vor fi prezente pe teren in cateva zone, puncte vulnerabile: in Piata Victoriei/ Operei pe zona de afluire si dezafluire spre Piata Unirii. Nu vom lasa nimic la voia intamplarii”, a afirmat colonelul Nicolae Slev, in conferinta de presa organizata de Asociatia Timisoara 2023.

Seful IJJ Timis a precizat ca in ultima perioada au avut loc sase intalniri de lucru ale responsabililor pe partea de siguranta si ordine publica, iar ultima a fost joi, unde s-au stabilit sarcini concrete pentru fiecare categorii de forte.

“De asemeni, vom intocmi un plan de actiune pe partea noastra, fiecare dintre noi va cunoaste exact ce trebuie sa faca. Sa speram ca vor functiona toate si pentru aceasta ne pregatim. Vom avea un punct de comanda in apropiere, la etajul unei cladiri, pentru a putea supraveghea de acolo toata piata, sa avem o vedere de ansamblu, sa avem o legatura foarte buna cu organizatorul evenimentului, cu Primaria Municipiului Timisoara cu care suntem in permanent dialog, pentru ca ne asteptam si la o serie de demnitari de rang inalt care vor participa la aceste manifestari.

Daca va participa orice demnitar de rang inalt, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sau al unei alte tari, desigur, SPP va organiza activitatile din zona apropiata si dansii vor conduce si vor coordona aceasta activitate. Dar aceasta nu inseamna ca nu vom fi pe spatiul public”, a mentionat colonelul Nicolae Slev.

Seful Jandarmeriei Timis a precizat ca prezenta fortelor de ordine in strada, la evenimentele ocazionate de CEC 2023, nu va lasa descoperite misiunile comune specifice Jandarmeriei.

“Inspectoratul nostru are in paza 40 de obiective in judet, de asemenea asiguram un sistem integrat cu Politia Nationala pentru mentinerea ordinii publice prin patrule mixte; nu oprim niciuna dintre aceste misiuni”, a punctat Nicolae Slev.

Sursa: Agerpres.ro

Leave a Reply