Timisoara gazduieste Campionatul European de Futsal pentru Preoti. Sf. Liturghie de deschidere a evenimentului sportiv, la care participa 230 de preoti, va avea loc in 13 februarie

In perioada 13-17 februarie, la Timisoara, se va desfasura Campionatul European de Futsal pentru Preoti. La aceasta manifestare sportiva vor participa circa 230 de preoti romano-catolici si greco-catolici din 16 tari europene, printre care Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Cehia, Croatia, Italia, Kazahstan, Kosovo, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria si bineinteles, tara gazda din acest an, Romania.


Sf. Liturghie de deschidere a acestui eveniment sportiv va fi celebrata, luni, 13 februarie, la ora 19, de catre Excelenta Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timisoara, si Excelenta Sa Dr. László Kiss-Rigó, episcop diecezan de Szeged-Csanád, in biserica Notre Dame din Timisoara-Iosefin, biserica parohiala a Parohiei Personale Bulgare din Timisoara.

Programele urmatoarelor zile se vor desfasura astfel:

Marti, 14 februarie

La ora 9,15 – vizitarea Memorialului Revolutiei.
La ora 10,30 – Sf. Liturghie in biserica Millennium din Timisoara II Fabric, celebrant principal: Excelenta Sa László Böcskei, episcop diecezan de Oradea.
Intre orele 12-19,15 – meciuri de futsal, in Sala Olimpia si Sala de Sport UVT ”Oituz”

Miercuri, 15 februarie

La ora 11 Sf. Liturghie in Bazilica Maria Radna, celebrant principal Excelenta Sa Dr. Gergely Kovács arhiepiscop de Alba Iulia. Dupa Sf. Liturghie vizitarea muzeului si complexului manastirii franciscane de la Radna.

Joi, 16 februarie

La ora 9 vizitarea Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Timisoara si a muzeului acesteia.
La ora 10,30 Sf. Liturghie in biserica parohiala din Timisoara III Elisabetin, celebrant principal: Excelenta Sa Aurel Perca, arhiepiscop si mitropolit de Bucuresti.
Incepand cu ora 12 meciuri in Sala Olimpia, urmata de festivitatea de premiere si de incheiere.

La meciuri vor asista arbitri oficiali, membri ai Asociatiei Judetene de Fotbal Timis.

“Inca suntem in cautare de sponsori, multumindu-le totodata partenerilor si sponsorilor care au raspuns pozitiv pana acum! Cei dare doresc sa ni se alature cu sponsorizari o mai pot face inca la: FUNDATIA SFÄNTUL BENEDICT (CUI: 14466540 – Banca: BANCA TRANSILVANIA -Cod IBAN: R013BTRLRONCRT0553983301) si/sau contactand organizatorul, Pr. Nikola Lauš, directorul cancelariei Episcopiei Romano-Catolice de Timisoara. Va multumim anticipat si va asteptam la meciuri si la sf. Liturghii!”, au transmis organizatorii. (I.P.)

Sursa: renasterea.ro

Leave a Reply